Kartal, kesesine uygun hoca arıyor

Beşiktaş'ın Madrid'de görüştüğü teknik adamlar çok yüksekten uçuyor. Mustafa Denizli'nin aldığı rakamı kabul eden Bernd Schuster ise İstanbul'a gelmeye en yakın isim. Juande ...



Beşiktaş'ın Madrid'de görüştüğü teknik adamlar çok yüksekten uçuyor. Mustafa Denizli'nin aldığı rakamı kabul eden Bernd Schuster ise İstanbul'a gelmeye en yakın isim. Juande Ramos'la yapılan görüşmenin medyaya yansıması yönetimin işini zorlaştırdı.

Beşiktaş, görevinden ayrılan Mustafa Denizli'nin yerine getirmeyi düşündüğü 6 teknik adamla tek tek görüşerek fiyat alıyor. Futbol Komitesi'nin başında bulunan Serdar Adalı ile Cengiz Zülfikaroğlu, sırasıyla Felix Magath, Juande Ramos ve Pellegrini ile temasa geçerek şartları konuştu. Dün de Bernd Schuster ve Ronald Koeman ile iletişim kuran yöneticiler, en düşük fiyatı kabul eden teknik adamla el sıkışacak. Daha önce ön görüşme yapılan Bernd Shuster'in Teknik Direktör Mustafa Denizli ile yapılan sözleşmenin aynısını kabul edebileceğini söylemesi Alman çalıştırıcının elini güçlendiriyor.
2,5 milyon Euro ve bir yardımcı ile gelecek olan Schuster'in bu rakamına diğer beş teknik adam çok uzak kaldı. Magath, kapıyı 4 milyon Euro'dan açarken ciddi bir bütçe ve en az iki yardımcı istedi. İspanyol hoca Juande Ramos ise 3 milyon Euro'dan aşağı düşmedi. Yardımcıları için de bir milyon Euro talep edince görüşmeler tıkandı. Bu arada Ramos ile iletişimi sağlayan menajer Ahmet Bulut'un da görüşmeleri bazı basın organlarına yansıttığının öğrenilmesi küçük çaplı bir krize sebep oldu. Adalı ve Zülfikaroğlu, bu konuda Bulut'a sert çıkarak "Biz belli kriterlere göre teknik adamlarla görüşüyoruz. Bu fotoğrafların çıkması Beşiktaş'a zarar veriyor. Farklı algılamalara sebep oluyor. Biz de görüştüğümüz teknik adamlar da zor durumda kalıyor. Eğer yaptığımız işler gizli kalmayacaksa biz sana nasıl güveneceğiz?" dedikleri öğrenildi.
Adalı'nın Bulut'u "İspanyol gazetelerin muhabirleri bile görüşmenin yapıldığı yere alınmadı. Biz arka kapıdan girdik. Şimdi fotoğrafların çekilip İstanbul'a gönderilmesi işimizi kolaylaştırmıyor. Bu fotoğrafların İstanbul'a gidişi bizim de güvenimizi sarsıyor." şeklinde uyardığı bildirildi. Yöneticiler Madrid'de Schuster'in şartlarını bir kez daha görüşürken anlaşmanın sadece onaya kaldığı belirtildi. Alman çalıştırıcının cuma günü Başkan Yıldırım Demirören'in özel uçağı ile İstanbul'a geleceği ve işin resmiyete döküleceği belirtildi.

Yabancıların durumu belirsiz
Beşiktaş'ta Gordon Schildenfeld'in ayrılması ile birlikte Siyah-Beyazlı kulüpteki yabancı sayısı 10'a düştü. Ancak Alman futbolcu Roberto Hilbert'in gelmesiyle birlikte bu rakam yine 11'e çıkacak. Zapotocny'nin yeni çalıştırıcı gelmeden yeniden kiralanacağı belirtilirken diğer oyuncuların durumu ise Avusturya kampından sonra belli olacak. Futbol Federasyonu'nun 6+2+2 yabancı statüsünü kabul etmesi Beşiktaş'ın işine yaradı. İlk etapta gönderilmesi düşünülen Fink, Tabata ve Tello'nun durumu yeni çalıştırıcının kararına bırakılacak.

Zaman