Güney Afrika-Meksika Dünya Kupası açılış maçı

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası açılış maçı ile başlıyor. İlk maçı ev sahibi Güney Afrika ile Meksika arasında oynanacak. Güney Afrika - Meksika maçı Güney Afrika'nın Johannesburg Stadında saat: 17:00'da başlayacak maç ile Dünya Kupası 2010 maçları başlayacak.

Güney Afrika-Meksika Dünya Kupası açılış maçı
Güney Afrika 2010 Dünya Kupası açılış maçı ile başlıyor. İlk maçı ev sahibi Güney Afrika ile Meksika arasında oynanacak. Güney Afrika - Meksika maçı Güney Afrika'nın Johannesburg Stadında saat: 17:00'da başlayacak maç ile Dünya Kupası 2010 maçları başlayacak.

GÜNEY AFRİKA – MEKSİKA
MAÇINA DOĞRU

2010 Dünya Kupası’nın açılış maçında ev sahibi Güney Afrika Johannesburg’da Meksika ile karşı karşıya geliyor. Soccer City Stadyumu’nda 90.000 futbolsever bu büyük heyecana tanıklık edecek. Açılış maçları her zaman için tahmini en zor olanıdır, Parreira yönetiminde saha ve seyirci avantajını elinde bulunduran Güney Afrika turnuvaya iyi giriş yapmak isteyecek. Mücadeleyi Özbekistanlı hakem Ravshan İrmatov yönetecek. Hazırlıklarını son Danimarka galibiyetiyle tamamlayan Bafanalar üst üste 3. galibiyetini aldı. Pienar takımın en önemli oyuncusu olarak göze çarpıyor. Mayıs ayını 7 hazırlık maçı oynayarak tamamlayan Meksika ise son maçında İtalya karşısında ne kadar ciddiye alınması gereken bir takım olduğunu gösterdi. 90 Dünya Kupası’nı bir kenara koyarsak oynadığı he turnuvada bir üst tura yükselmeyi başaran Meksika Javier Aguirre ile grubun kilit takımı olacak. Kadrosunda Marquez, Osorio, Guardado, Dos Santos ve Vela gibi yetenekli oyuncular bulunduran Meksika için ilk maçta alacağı sonuç oldukça önemli görünüyor. Ayrıca önümüzdeki sezon Manchester United forması giyecek olan Javier Martinez Meksika ilerlerse adından fazlasıyla söz ettirecek gençlerin başında geliyor. Güney Afrika’nın yıllardır beklediği bu fırsatı iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Seyircileri önünde oynayacakları açılış maçında en azından kaybetmeyeceklerdir. Açılış maçlarıyla ilgili ilginç bir ayrıntı hiç bir ev sahibi takımın ilk maçta mağlup olmaması. 3 ihtimali olan bir maçta sağlamcılar beraberliğide yanına alıp rahat bir maç izleyebilirler. Risk almak isteyenler Güney Afrika’yı deneyebilir.

Meksika'nın kadrosu

Kaleciler: Oscar Perez (Chiapas), Guillermo Ochoa (America), Luis Ernesto Michel (Guadalajara)

Savunma: Rafael Márquez (Barcelona), Ricardo Osorio (Stuttgart/), Héctor Moreno (AZ Alkmmar), Francisco Rodríguez (PSV Eindhoven, Carlos Salcido (PSV Eindhoven), Paúl Aguilar (Pachuca), Efraín Juárez (Pumas UNAM)

Orta Saha: Jonny Magallón (Guadalajara), Jorge Torres Nilo (Atlas), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (Pumas UNAM), Andrés Guardado (Deportivo La Coruña)

Forvet: Pablo Barrera (Pumas UNAM), Adolfo Bautista (Guadalajara), Alberto Medina (Guadalajara), Cuauhtémoc Blanco (Veracruz), Javier Hernández (Guadalajara), Giovani dos Santos (Galatasaray), Guillermo Franco (West Ham), Carlos Vela (Arsenal)



Güney Afrika'nın kadrosu


Kaleciler: Moeneeb Josephs (Orlando Pirates), Itumeleng Khune (Kaizer Chiefs), Shuaib Walters (Maritzburg Utd)

Savunma: Matthew Booth ve Siboniso Gaxa (Mamelodi Sundowns), Bongani Khumalo (SuperSport Utd), Tsepo Masilela (Maccabi Haifa), Aaron Mokoena (Portsmouth), Anele Ngcongca (Racing Genk), Siyabonga Sangweni (Lamontville Golden Arrows), Lucas Thwala (Pirates)

Orta Saha: Reneilwe Letsholonyane ve Siphiwe Tshabalala (Chiefs), Lance Davids (Ajax Cape Town), Kagisho Dikgacoi (Fulham), Thanduyise Khuboni (Arrows), Teko Modise (Pirates), Surprise Moriri (Sundowns), Steven Pienaar (Everton), Macbeth Sibaya (Rubin Kazan)

Forvet: Katlego Mphela (Sundowns), Siyabonga Nomvete (Moroka Swallows), Bernard Parker (Twente)

Stat: Soccet Stadyumu
Hakem: Babur Haydarov
Saat: 17:00