Eskişehir'de Türk-alman İşbirliği Günleri

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Türkiye'nin Alman yatırımcılar için cazibeli bir ülke olduğunu söyledi.

Eskişehir'de Türk-alman İşbirliği Günleri
Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) "Türk-Alman İşbirliği Günleri Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Türkiye'nin Almanya ile olan işbirliğinin çok eskilere dayandığını, özellikle Eskişehir'in de bu ilişkiler içerisinde özel bir yere sahip olduğunu anlattı.
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz ise, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinin ekonomi açısından çok önemli olduğunu belirterek, çoğu şirketin AB üyesi ülkelere yatırım yapmak istediğini ifade etti.
Almanya'da 3 milyondan fazla Türk asıllı vatandaşın yaşadığını açıklayan Cuntz, "İki ülke arasında yoğun ilişkiler mevcut. Almanya, Türkiye'den yoğun miktarda ürün ithal ediyor. Türkiye, Alman yatırımcılar için cazibeli bir ülke. Şuanda 4 bin 100 Alman şirketi Türkiye'de yatırımcı olarak bulunuyor. Almanya, Türkiye'nin en önemli ekonomik partneridir. Ayrıca iki ülke arasındaki vize konusu da çok önemli. Türk işadamlarının Almanya'dan kolay vize almalarını amaçlıyoruz" dedi.
Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Franz Koller de, Türkiye-Almanya arasındaki ilişkilerin bugün daha da arttırılabileceğini savunarak, birçok işadamının iki ülke arasında yatırımlarını daha da arttırması gerektiğini vurguladı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, Türk ürünlerine getirilen kota uygulaması ve vize sıkıntısının biran önce aşılması gerektiğini, bu dengesizliğin giderilmesi gerektiğini savundu.
Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar da, Türk ve Alman halkları arasında uzun bir tarihsel geçmişe dayanan ilişkilerde, son yıllarda ekonomik boyutta da büyük mesafe kat edildiğini dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından çeşitli Alman firmaları sunuş gerçekleştirerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.