Yıl sonu sergileri göz kamaştırdı

Batman Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren toplum merkezlerinde yıl sonu sergilerinin açılışları yapıldı.

Bayındır

  Batman Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren toplum merkezlerinde yıl sonu sergilerinin açılışları yapıldı .

Bayındır Mahallesi ' nde bulunan Çağdaş Yaşam Toplum Merkezi , Çay Mahallesi ' nde Anadolu Kalkınma Vakfı Toplum Merkezi ve Güneykent Mahallesi ' nde bulunan 75 . Yıl Toplum Merkezi ' ndeki sergiler göz kamaştırdı .

Açılışa Vali Ahmet Turhan , eşi Nuran Turhan , Batman Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . A . Selam Uluçam , Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya , İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Tarhan ile resmi kurum yetkilileri katıldı . Sergide bayan kursiyerlerin yaptıkları el sanatlarını inceleyen Vali Turhan , çalışmalar hakkında bilgi aldı . Ev ekonomisi , okuma-yazma , el sanatları , giyim , nakış , makine nakışı , trikotaj ve çeşitli sanatsal çalışmaların yer aldığı sergilerin açılışlarını gerçekleştiren Vali Turhan ve diğer katılımcılar kursiyerleri tebrik etti .

Sergide bazı kursiyerlerin eğitimlerini sürdürme taleplerini olumlu değerlendiren Vali Turhan , okumak isteyen kursiyerlerin açıköğretim masraflarını karşılayacaklarını belirtti . Vali Turhan , " Toplum merkezlerine gelip burada sanatsal çalışmalarda bulunan , el becerilerini geliştiren ve sosyal hayata atılan genç bayanlar için her türlü imkânı sunmaya devam ediyoruz . Bununla beraber okumak isteyen bayanların da Açık öğretim masraflarını karşılayıp eğitimlerine devam etmeleri konusunda kendilerine destek vereceğiz . " dedi .

Vali Turhan , maddi durumu yetersiz olan bazı bayan kursiyerlere valilik imkânlarıyla dikiş nakış makineleri alınması konusunda talimat verdi .

SODES PROJESİNDEN BİN KİŞİ YARARLANDI

Öte yandan Valilik Sosyal Destek Projesi kapsamında ' Kadının Sosyal ve Ekonomik Yaşama Katılımı ' projesinden bin bayan kursiyer yararlandı .

Toplum merkezlerine devam eden bayanlar bir yandan sanatsal el becerilerini geliştirirken bir yandan da sosyal ve ekonomik anlamda gelişim sağlıyor . Bayanlar , çeşitli tarihlerde sinema , gezi , piknik ve bazı sosyal çalışmalara da katılıyor .