Seyfi Oktay'ın Evindeki Arama Sona Erdi

-SEYFİ OKTAY'IN EVİNDEKİ ARAMA SONA ERDİ -DENİZ BAYKAL VE BAZI CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ OKTAY'I  EVİNDE ZİYARET ETTİ ANKARA (A.A) - 01.06.2010 - ERGENE

 

-SEYFİ OKTAY ' IN EVİNDEKİ ARAMA SONA ERDİ

-DENİZ BAYKAL VE BAZI CHP ' Lİ MİLLETVEKİLLERİ OKTAY ' I

EVİNDE ZİYARET ETTİ

ANKARA ( A . A ) - 01 . 06 . 2010 - Ergenekon soruşturması kapsamında eski adalet bakanlarından Seyfi Oktay ' ın Beysukent Angora Evleri ' ndeki konutunda yapılan arama sona erdi .

Sabah saatlerinde Oktay ' ın Keçiören ' deki evinde arama yapan polis ekipleri , Oktay ile birlikte Beysukent Angora evlerindeki konuta geçti . Buradaki arama da yaklaşık 3 saat sürdü .

Bu sırada Deniz Baykal ve bazı CHP ' li milletvekilleri de Oktay ' ı evine gelerek , 45 dakika kaldı .

Baykal ve beraberindekiler evden ayrılırken , polis ekipleri de Oktay ' ı evden çıkararak , sivil ekip otosuna bindirdiler . Bu sırada Oktay ' ın Baykal ve beraberindekilerle tokalaştığı görüldü .

Oktay ' ın evden ayrılışı sırasında evinin önünde bekleyen yakınları ve bazı vatandaşlar , hükümet aleyhine slogan attı .

Deniz Baykal , gazetecilere yaptığı açıklamada , ' Ülkemiz bir süreden beri bir hukuk , akıl , gönül ve vicdan tutulması yaşıyor . Umarım kısa sürer ' değerlendirmesinde bulundu .

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ile bazı Alevi sivil toplum kuruluşları temsilcileri de Oktay ' ı ziyaret etti .

Balkız , ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada , geçen sürede kafalarının karıştığını belirterek , bir taraftan bir şebekenin üzerine gidildiğini , diğer taraftan gazetecilerin , akademisyenlerin de o karanlık kişilerin arasında addedildiğini söyledi .

Oktay ' ın ' hukuku ve suçun ne olduğunu ' iyi bildiğini belirten Balkız , ' Oktay , bizim dedemiz ve inanç önderimizdir . Biz Seyfi Oktay ' ın buradan Pir Sultanlar gibi ayrılacağından ve Pir Sultanlar gibi döneceğinden eminiz ' diye konuştu .

Polis ekipleri , Oktay ile beraber arama yapmak üzere Gaziosmanpaşa ' daki bürosuna geldiler .

01 . 06 . 2010 18 : 36 : 55