Şehitlerimizi Uğurluyoruz İzmir

-ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLUYORUZ İZMİR (A.A) - 01.06.2010 - HATAY'IN İSKENDERUN İLÇESİNDE DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA BAĞLI İLBOĞA KIŞLASI İKMAL DESTEK

 

-ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLUYORUZ

İZMİR ( A . A ) - 01 . 06 . 2010 - Hatay ' ın İskenderun ilçesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığında askeri araca teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Deniz Topçu Er Kerem Oğuz Erbay ' ın ( 20 ) cenazesi İzmir ' de toprağa verildi .

Bostanlı Beşikçioğlu Camisi ' nde düzenlenen askeri törene şehidin annesi Gül Makine , babası Ekrem Erbay , ağabeyi Onur Erbay ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın , Emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök , Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu , MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural , Vali Cahit Kıraç , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı .

Cenaze namazı öncesinde cami bahçesinde toplanan bir grup , Türk Bayrağı açıp , İstiklal Marşı okuyarak ' Şehidim hakkını helal et bize ' diye bağırdı . Cenaze namazının kılınacağı bölüme girmek isteyen kalabalığa , avluda yer olmadığı gerekçesiyle polis tarafından izin verilmedi . Grup , Vali ile Emniyet Müdürünün istifasını isterken , imam da avluda yer kalmadığını , o yüzden kalabalığı avluya alamadıklarını anons etti .

Anne Gül Makine , baba Ekrem Erbay ve ağabey Onur Erbay , namaz öncesinde şehidin cenazesinin önüne giderek bir süre dua etti .

Baba Erbay , oğluna ağlamayacağına dair söz verdiğini belirterek , ' Ağlayıp , onları sevindirmeyeceğim . Devlet , çözüm bulsun . Başka analar babalar , ağlamasın ' dedi . Anne Gül Makine de , bu acıların son bulmasını istedi .

Törene katılan şehit erin arkadaşı Eda Müdüroğlu da , Erbay ile nöbete gitmeden bir kaç saat önce görüştüğünü ve daha sonra acı haberi duyduğunu söyledi .

Cenaze namazının ardından şehit için dua eden imam , cenaze törenlerinin birlik yeri olduğunu belirterek , taşkınlık yapılmaması konusunda uyarıda bulundu .

Baba Erbay , oğlunun tabutunu top arabasına kendisi taşımak istedi . Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkığlu , tabutun askerler tarafından taşınması gerektiği konusunda babayı ikna etti .

Bu sırada Türk Bayrağı açan bazı vatandaşlar terör örgütü aleyhinde slogan attı .

Devlet Bakanı Mehmet Aydın tören sonunda şehidin ailesine sarılarak baş sağlığı diledi . Baba Erbay , Bakan Aydın ' a ' Eğer ki benim oğlumun karşısına 50 kişi gelse , hepsiyle baş edebilirdi . Kalleşçe bir saldırı , O yiğitti ' dedi .

Şehit Er Erbay ' ın cenazesi Kadifekale Şehitliği ' nde toprağa verildi .

01 . 06 . 2010 19 : 18 : 08