Ordu'da Yarım Asırlık Gazete

Ordu'nun Ünye ilçesinde yayın yapan Şirin Ünye gazetesi 50. yaşını kutladı.

Ordu'da Yarım Asırlık Gazete
  19 Mayıs 1961 yılında yayın hayatına başlayan , Anadolu ' da gazeten çıkarmanın bütün zorluklarını yaşayan , tüm sıkıntılara rağmen yarım asrı deviren Şirin Ünye gazetesinin 50 . yılına girmesi dolayısıyla bir yemek düzenlendi . Sebile Hanım Konağı ' nda düzenlenen yemeğe Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu , Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz , Şirin Ünye Gazetesi ' nin 50 yıl önceki kurucusu merhum Hayri Altuntaş ' tan sonraki sahibi Ömer Altuntaş , gazetenin 50 yıl önceki ilk mürettibi Hasan Mayda , ilk muhabiri ve Yazı İşleri Müdürü Yaşar Karaduman , ilk yazarlarından Yüksel Şen ve Prof . Dr . Sait Kapıcıoğlu da katıldı . Gecede Ordu merkez ve Ünye ilçesinde bulunan gazetecilerde katıldı .
Yemeğin açılış konuşmasını yapan Şirin Ünye gazetesi sahibi Ali Öztürk , 8 sene önce devraldıkları gazetenin yayın hayatını sürdürmenin ve yarım asra taşımanın gururunu yaşadıklarını belirtti . Yemekte birer konuşma yapan Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz ile Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu , Ünye ' de yarım asırdan bu yana bütün zorlukları aşarak yayın hayatını sürdüren Şirin Ünye gazetesinin çıkmasında ve yaşamasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler .
Yemekte yapılan sinevizyon gösterisinde Ünye ' nin yazılı basında ilk yer aldığı Servet-i Fünun Dergisi ' nden başlayarak , ilk kez 1961 yılında gazete formatıyla çıkan Şirin Ünye gazetesinden tarihi kareler ve çalışan ekipten görüntüler büyük bir ilgi ve dikkatle izlendi . Yemekte ayrıca Şirin Ünye gazetesinin ilk yıllardan itibaren yarım asırlık yazarı Yüksel Şen ' in yaptığı konuşma ve okuduğu şiir büyük alkış aldı . Yemek müzik programıyla son buldu .