İzmirli memurlar haykırdı: Katil İsrail, Gazze'den defol

İzmir'de Memur-Sen Konfederasyonu, Gazze'ye insani yardım malzemesi ötüren gemiye saldıran İsrail'i, Konak Meydanı'nda protesto etti. Eyleme bağlı sen

İzmir'de Memur-Sen Konfederasyonu, Gazze'ye insani yardım malzemesi ötüren gemiye saldıran İsrail'i, Konak Meydanı'nda protesto etti. Eyleme bağlı sendika başkanları, İHH İnsani Yardım Vakfı, Hak-İş Sendikası temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Katil İsrail Gazze'den Defol" sloganlarıyla başlayan eylemde basın açıklaması yapan Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, "Terörün her türlüsünü lanetliyoruz." dedi. İsrail'in hiçbir insani, ahlâki, hukuki kuralı tanımadan vahşice cinayetlerini sürdürdüğünü dile getiren Şenocak, şunları söyledi: "Terörist İsrail devleti, tüm uluslararası hukuk ilkelerini çiğneyerek cinayetler işledi. Bu saldırıyı yapanlar ve emrini verenler, derhal uluslararası mahkemelerce yargılanarak hak ettikleri ağır cezalara çarptırılmalıdır. Terörist devlet İsrail'in kalleşçe yaptığı baskını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı, tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Başta milletimiz olmak üzere insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak, gerekli tepkiyi gösterecektir. Aşağılanan, bütün dünya insanlığının onurudur. Kadın, çocuk, yaşlı ve yardım konvoyu demeden insanlara saldıran ve bunu bir alışkanlık haline getiren İsrail'in uluslararası meşruiyeti olamaz, olmamalıdır. Son katliamdan sonra tüm dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar. bu katil devletin uluslararası meşruluğunu tartışmaya açmalıdır."

'HEPİMİZ O GEMİDEYİZ'

Bütün ülkelerin İsrail'le askeri ve ekonomik işbirliğini bitirmesi gerektiğinin altını çizen Memur-Sen İl Başkanı Şenocak, "Başta Türkiye olmak üzere tüm ülkeler, katil devlet İsrail'le askeri ve ekonomik işbirliğini tamamen bitirmelidir. Diplomatik ilişkilere son vermelidir. Ambargo uygulayarak İsrail'i tecrit etmelidir. Spor etkinlikleri başta olmak üzere İsrail hiçbir uluslararası yarışmaya sokulmamalı, uluslararası resmi ve sivil tüm kuruluşlardan üyeliği silinmelidir. Mazlumun dini, dili, rengi sorgulanmaz. Onun için dini, dili, rengi, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, İzmir'den bütün insanlığa sesleniyoruz. Hiçbir gerekçe, Filistin halkının yaşadığı acıları görmemizi engelleyemez. Hepimiz o gemideyiz ve sonuna kadar insanlık gemisinden inmeyeceğiz. Öte yandan İskenderun'da teröristlerce askeri birliğe düzenlenen saldırıda 6 askerimiz şehit olurken 9 askerimiz de yaralandı. Şırnak'ta çıkan çatışmada ise askerimiz, Siirt'te pusuya düşürülen 3 korucu şehit olmuştu. Birlik ve beraberliğimize, milletimizin barış ve huzuruna yönelik bu tür menfur saldırıları lanetliyor, terör örgütü PKK'nın kökünün kurutulması için gereken her türlü adımın ivedilikle atılarak, bu hainlere hadlerinin bildirilmesini bekliyoruz. Memur-Sen olarak, terörün her türlüsünü lanetliyor, saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.