İsrail saldırısına uğrayan gemideki 11 Almanın beşi geri döndü

İsrail ordusunun saldırdığı Gazze'ye yardım götüren gemilerdeki Alman vatandaşların 5'i Almanya'ya geri döndü. Almanya Dışişleri Bakanlığı resmi inter

İsrail ordusunun saldırdığı Gazze'ye yardım götüren gemilerdeki Alman vatandaşların 5'i Almanya'ya geri döndü. Almanya Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde, gemilerdeki 11 Almanın beşinin vatanına geri döndüğünü, geri dönenlerin arasında Sol Partili Federal Milletvekilleri Annette Groth ve İnge Höger'in de yer aldığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı, diğer 6 Alman vatandaşına ulaşmaya ve onların durumu ile ilgili bilgi almaya çalıştığını açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ı arayarak olayların kapsamlı, berrak ve tarafsız bir şekilde araştırılmasını talep etti. Uluslararası hukukun çiğnenmiş olması durumunda bunun kabul edilemez olduğunu belirten Westerwelle, saldırıda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Gazze'nin insani yardımlara açılmasını talep eden Westerwelle, Alman hükümetinin tutumunun Birleşmiş Milletler'in tutumu ile örtüştüğünü belirtti.