Fransa Büyükelçisi'nden Osman Baydemir'e soğuk duş

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e adeta soğuk duş yaşattı. Büyükelçi Baydemir'in ziyareti sırasında PKK'yı terör örgütü olarak gördüklerini söyledi.

  Fransa ' nın Ankara Bü ; yü ; kelç ; isi Bernard Emie Diyarbakır ' a geldi . İlk olarak Diyarbakır Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanını ziyaret eden bü ; yü ; kelç ; i Emie ' yi Diyarbakır Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir kapıda karşıladı . İlk olarak bir aç ; ıklama yapan Ankara bü ; yü ; kelç ; isi Bernerd Emie , ' Fransa şiddetin her tü ; rlü ; sü ; ne karşıdır . Saldırının her tü ; rlü ; sü ; ne karşıdır . Fransa PKK ' yı bir terö ; r ö ; rgü ; tü ; olark gö ; rmektedir . BM ' nin terö ; r ö ; rgü ; tü ; listesinde olan PKK ' yı bir terö ; r ö ; rgü ; tü ; olarak gö ; rmektedir . Bu bö ; lgenin halkına ve taleplerine ç ; ö ; zü ; mler getirilmesini dü ; şü ; nü ; yorum . Demokratik aç ; ılımı olumlu buluyoruz . Bunun devam etmesini istiyoruz . Olumlu yö ; nde atılmış bir adım olarak gö ; rü ; yoruz . Dialoga inanıyoruz . ' dedi .

DİYARBAKIR ' IN BARIŞIN KALESİDİR
Diyarbakır Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise , ' Sizleri Diyarbakır ' da ağırlamak bir şereftir . Diyarbakır ' ın barışın kentidir . Diyarbakır barışın kalesidir . Geç ; mişimiz ç ; ok kü ; ltü ; rlü ; bir mozaikten geliyor . Diyarbakır bugü ; nkü ; nesli ile ç ; ok dilliğe ve inanç ; lığa inanmaktadır . 21 . yü ; zyılda silahın hiç ; bir soruna ç ; ö ; zü ; m getirmeyeceğine inanıyoruz . Eğerki dialog ve uzlaşma olursa şiddetin devre dışı kalacağına inanıyoruz . Bizimde bü ; tü ; n talebimiz bu yö ; ndedir . Malesef dü ; nyanın pek ç ; ok yerinde gö ; rü ; yoruz şiddet ve terö ; r olayları oluyor . Bu ihlalleri bazen ö ; rgü ; tler bazende devletler yapar . Bir kaç ; gü ; n ö ; nce bir sivil gemiye bir hü ; kü ; temin yapmış olduğu saldırı gibi . Diyarbakır AB ' nin bana gö ; re en talihli kentlerinden birisidir . ' dedi .

SARKOZY İSRAİL HAKKINDA BİR SORUŞTURMA AÇ ; ILMASINI TALEP ETTİ
Bir gazetecinin İsrail komandolarının Gazzeye yardım taşıyan gemiye yapılan mü ; dahale ile ilgili sorulan soruya ise Bü ; yü ; kelç ; i şu şekilde cevap verdi . ' Fransa olarak olayı kınadığımızı ifade ettik , Şoke oyduk . Culmhurbaşkanızı sayın Sarkozy bir soruşturma aç ; ılmasını talep etti . Olayın bü ; tü ; n gerç ; ekliği ile ortaya ç ; ıkması iç ; in . Fransa BM ' nin dahili ü ; yesedir . Şu sıralarda BM bir toplantı halinde . Fransa ' nın tepkisi ile sö ; yleyeceklerim bunlar . Gazze ' de seferber olmuş ü ; lkelerin arasında Fransa geliyor . ' dedi .