Bandırma Halk Eğitim Merkezi'nde Belge Töreni

Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 2009-2010 eğitim öğretim yılında açtığı kursları başarıyla tamamlayan kursiyeler için belge töreni düzenlendi.

Bandırma Halk Eğitim Merkezi'nde Belge Töreni
  Eken Prestij Otel ' de düzenlenen ödül törenine Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan , İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan , Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Ülkar , İşkur Müdürü Haşim Akbulut , İlçe Tarım Müdürü Sefa Uyar , İİBF Dekan Yardımcısı Yrd . Doç . Dr . Metehan Güngör , Belediye Başkanı Sedat Pekel ' in eşi Feride Pekel ' in yanısıra kursiyerler katıldı . Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan , Milli Eğitim Müdürlüğü ' nün Bandırma ' da 35 bin kişiye hitap eden bir kurum olduğunu ifade ederek , " İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ' nün 23 bin 850 örgün eğitimdeki öğrencisi , yaygın eğitimde 6 bin kursiyeri , 4 bin 600 okul dışı dışardan eğitim yapan öğrencisi , 1300 meslek eğitim merkezinde , toplam 35 bin kişiye hitap eden bir kurumdur . Bu kadar kişiden direk olarak sorumlu olmak gerçekten bizi büyük sorumluluk altına sokmaktadır . Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu sorumluluğun bilincideyiz ve Bandırma ' ya sahip çıkıyoruz " dedi .
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Ülkar , Eylül ayından buyana 45 alanda 179 kursun tamamlandığını ve 4 bin 366 kişiye sertifika verildiğini söyledi . Halen 20 değişik alandaki kursun devam ettiğini kaydeden Ülkar , " Bu yılı kapatacağımız Ağustos sonuna kadar kursiyer sayımızın 6 bin civarında olacağı değerlendirilmektedir . Yine kurumumuz faaliyetleri arasında bulunan açık öğretimde ise 4 bin 802 kayıtlı yetişkin öğrencimiz vardır . Halk Eğitim merkezleri dikiş nakış kursları açılan yerler olmaktan çıkmış , aile destek programları uygulamalarından tutun bilgisayar kurslarımıza , fidan yetiştiriciliğinden tutun arıcılığa , yabancı dil kurslarına , hasta bakıcılığı , mantar yetiştiriciliği kurslarına kadar 45 branşta faaliyet gösteren , sosyal sorumluluğu gereği Avrupa Birliği destekli fonların kullanıldığı özellikle kadınların eğitimine yönelik projeleri uygulayan , toplumun bilinçlenmesine kent kültürüne hizmet eden kurumlar haline gelmiştir . Aslında uygulanabilecek programlar o kadar geniştir ki , aklınıza gelen gelmeyen 1200 adet AB onaylı kurs programı vardır . Bu programların Bandırma ' da açılması öncelikle kursiyerlerimizin talebine daha sonra da merkezimizin fiziki imkanlarına bağlıdır " şeklinde konuştu .
Törende kursiyerler adına da Deniz Koyuncu bir konuşma yaptı . Halk oyunları gösterilerinin ardından kursiyerlere başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi .