Alaca'daki Sivil Toplum Kuruluşlarından İsrail Ve Pkk'ya Tepki

Çorum'un Alaca ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları (ASTOK) düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla İsrail ve PKK'ya lanet yağdırdı.

  Cumhuriyet Meydanı önünde toplanan vatandaşlar Gazze ' ye insani yardım taşıyan gemilere saldırı düzenleyen İsrail ' i ve aynı saatlerde Hatay ' ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığı ' na saldırı düzenleyen terör örgütü PKK ' yı basın açıklamasıyla protesto etti . Basın açıklamasına kadınlar da ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla destek verdi .
" Kahrolsun PKK , kahrolsun İsrail " , " Şehitler ölmez vatan bölünmez " , " Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir " , " Şehitlerin Kanı İsrail ' i boğacak " , " Katil İsrail Filistin ' den defol " , " Her Yer Filistin , Her Yer Gazze " , " Kahrolsun İsrail , Kahrolsun Amerika " gibi sloganlar atılarak tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında İsrail bayrakları yakıldı .
Şehitler için Kuran ' ı Kerim okunduğu mitingde , İsrail bayrakları da yakıldı
ASTOK adına bir açıklama yapan Memur-Sen Alaca İlçe Başkanı Kadir Şimşek ve Türk Kamu-Sen İlçe Başkanı Vedat Ali Seyhan , İsrail ve PKK ' yı kınayan birer konuşma yaptılar .
Basın açıklamasına Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz , AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz , sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı .