'Afetlerde Bilgi Hayat Kurtarır' yarışması sonuçlandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri ve AR-GE Çalışma Grubu'nda görev yapan Avrupa Doğal Afetler Eğitim Merkezi AFEM t

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri ve AR-GE Çalışma Grubu'nda görev yapan Avrupa Doğal Afetler Eğitim Merkezi AFEM tarafından düzenlenen 'Afetlerde Bilgi Hayat Kurtarır' konulu kompozisyon yarışması sona erdi.

Çocukların afetler konusunda eğitimi ve bilinçlendirilmesi amacıyla ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen 'Afetlerde Bilgi Hayat Kurtarır' kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Almira Otel'deki ödül törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri ve AR-GE Grup Başkanı Dr. Nehir Varol ve çok sayıda davetli katıldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri ve AR-GE Çalışma Grubu bünyesinde görev yapan Avrupa Doğal Afetler Eğitim Merkezi AFEM, çocukların afetler konusunda eğitimi ve bilinçlendirilmesi amacıyla ilköğretim öğrencileri arasında 'Afetlerde Bilgi Hayat Kurtarır' konulu kompozisyon yarışması düzenledi. 4 ve ve 5'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye giren kompozisyonlar; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca kitapçık haline getirilerek yayınlanacak.

Yarışmada birinci olan öğrenciye dizüstü bilgisayar, ikinciye kamera, üçüncü öğrenciye ise fotoğraf makinesi hediye edildi. Mansiyon alan öğrencilere de bisiklet hediye edildi.

Yarışmada birinci olan Mitatpaşa İ.Ö.O öğrencisi B. Cenger Kaya, ödülünü Vali Şahabettin Harput'tan aldı. Kurtul İ.Ö.O öğrencisi Özge Eryavuz'un ikinci olduğu yarışmada, A. Nihat Asya İÖO'ndan Şeyma Kılıç ise üçüncü sırada yer aldı.