Ümit Kayıhan: Ligde kaldığımız için mutluyum

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, Bank Asya 1. Lig'de kümede kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, Bank Asya 1. Lig'de kümede kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden ve haftalar önce küme düşen Kocaelispor, kümede kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor'u ağırladı. Rizespor'un 3-1 kazandığı maçtan sonra açıklama yapan Ümit Kayıhan, ligde kaldıkları içini mutlu olduklarını söyledi. Kayıhan, "Bu maç bizim son maçımız olduğu için burada kaybetmemiz durumunda çok farklı yerlere bizi götürebilirdi. Uzun zamandır deplasmanda maç kazanamıyorduk. Bu maçtan önce futbolcularım ant içti. Kocaelispor düşmesine rağmen onuru ile gururu ile oynayacağını biliyorduk. Soyunma odasında futbolcular sevinirken onlara kızdım. Bu kutlama ancak şampiyonluk için yapılıyor, küme düşmemek için değil. İnşallah bu uyarı onlara daha sonraki hayatlarında örnek olur. Kümede kaldığımız için mutluyuz." dedi.

Sahaya kaptan olarak çıkan Rizespor futbolcusu Engin Öztonga, bu maçta duygulu anlar yaşadıklarını söyledi. Engin, "Hocam da ben de eski takımımıza karşı değişik duygularla geldik. Bir Kocaelili olarak takımımın düşmesine üzüldüm. Kocaelispor'u tebrik ediyorum hiçbir şaibeye yer bırakmadan oynadılar. İnşallah en kısa sürede aramıza dönerler. Sezon başında hedefimiz şampiyonluktu ama Rizespor'u kümede bıraktığımız için mutluyuz." dedi.

Kocaelispor Antrenörü Soner Alp ise bu maçta ellerinde geleni yaptıklarını belirterek, Rizespor'u kutladı. Kocaelispor kaptanı Serdar Topraktepe ise olumsuz şartlar altında maça çıktıklarını belirterek, "Hiçbir etki altında kalmadan maça çıktı. Maç sonunda da vicdanımız rahat. Yönetimle oturup konuşacağız. Ben Kocaelispor'da kalmak istiyorum." dedi.