TPAO Genel Müdürü Uysal: Yurt içi ve yurt dışı günlük petrol üretimi 75 bin varili aştı, bunun yarısı yurt içi sahalardan

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, yurt içi ve yurt dışı günlük petrol üretiminin 75 bin varili aştığını, bunun yar

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, yurt içi ve yurt dışı günlük petrol üretiminin 75 bin varili aştığını, bunun yarısının yurt içi sahalardan elde edildiğini söyledi.

Ekonomik krizin olduğu bir dönemde üretimin yüzde 20 artmış olmasının, bir kuruluş için iftihar vesilesi olduğuna vurgu yapan Genel Müdür Uysal, "Karadeniz'de sondajımız başladı. Sinop'un 140 kilometre kuzeyinde sondaj şu an devam ediyor. 4 bin metreyi geçtik. Bir kaç ay içerisinde buradan da müjdeli haberler almaya başlayacağız." diye konuştu.

Bu yıl altıncısı düzenlenen geleneksel bahar şenliğine katılmak üzere Batman'a gelen TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, Kristal Park'ta düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı. 85 kişilik heyetin katıldığı toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Uysal, geçen yıl hedefledikleri 10 milyon varil üretimi aşarak 12 milyon varil petrol ürettiklerini belirtti. Uysal, "Batman, Adıyaman ve Diyarbakır'daki petrol üretiminden TPAO'yu zengin edecek paralar elde ediyoruz. Bu paraları da Türkiye'yi zengin edecek projelere yatırıyoruz." şeklinde konuştu.

Cudi Dağı'nda sürdürülen petrol çalışmalarına da değinen Uysal, şöyle devam etti: "Cudi -1 kuyusunun sondajını tamamladık. Oraya vorkover kulemizi gönderdik. İki aya yakın bir sürede kuyuyu üretime alabilmek için çalıştık. Bulduğumuz petrol bize orada ümitli bir ağın var olduğunu gösterdi. Ama bulunan petrol maalesef ekonomik olarak üretilebilir miktarda değildi. Çalışmalara Cudi 1'in çevresindeki alanlarda devam edeceğiz. Cudi'de petrol buluncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından bahar şenliğine katılan Genel Müdür Uysal, Marmara Parkı'nda açılan stantları gezdi. Stantları eşi ile birlikte dolaşan Uysal, sohbet ederek alış veriş yaptı. Şenliklerde halk oyunları gösterileri müzik ve dans programları, sergi ve değişik yarışmalar düzenlendi.