Milletvekili Önen'den Anneler Günü Mesajı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, 'Anneler Günü' münasebetiyle bir mesaj yayımladı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, 'Anneler Günü' münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Önen, annelere her an saygı ve sevgi göstermek ve onların dinimizce uygun olan her isteklerini yerine getirmek gerektiğini söyledi.
Avrupa'dan gelen "Anneler ve Babalar Günü"nün adet olduğunu belirten Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, "Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gündür. Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı. Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye'de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır. Türkiye'de Mayıs ayının 2. Pazar günü
Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Gönül isterdi ki, sevgili annelerimizi yılda bir kez kapsamlı bir şekilde kutlamakla kalmasaydık. Ayın, günün her saatinde sevgili annelerimizi layık olduğu şekilde kutlamalıyız" dedi.
Avrupa'dan gelen ve adet haline getirilmiş olan böyle kutlama günlerinde sakınca olmadığını da belirten Önen, "Anneler Günü adettir. Yani, adette bid'attir. Adette bid'at olduğu ve zararlı olmadığı, çirkin ve dine aykırı yönü bulunmadığı için, anneler hatta babalar günü tertip etmekte, hediye vermekte mahzur yoktur. Anneleri, babaları senede bir gün yerine her gün hatırlamak, onlara hizmet etmek, ölmüşlerse dua etmek, hayır hasenatta bulunmak gerekir. Anneler günü münasebetiyle, 'Cennet annelerin ayakları
altında' hadis-i şerifini hatırlamalı ve ona göre davranmalıyız. 'Cennet, anaların ayakları altında' demek 'Cennete girmek için ana-babanın rızasını almak gerekir' demektir. Bu vesileyle herkesin anneler günü kutlu olsun" diye konuştu.