Gaziantep ile Karlstad arasında 'mozaik köprüsü' kuruldu
Avrupa Birliği tarafından desteklenen 'Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Programı' kapsamında, 'Gaziantep-Karlstad Şehirleri Arasında Diyaloğun
Kentsel planlama ve tasarım konularında somut çıktıları ortaya koymak ve Türkiye'nin adaylık sürecinde AB halklarının arasında bir farkındalık oluşturarak, bu sürece yerel yönetim nezdinde katkı sağlanması amaçlandığı proje kapsamında Karlstad Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde 'Mozaik Uygulama Etkinliği' düzenlendi.
Gaziantep ve Karlstad kardeş şehirleri arasında diyaloğun artması, işbirliğinin kurulması faaliyetleri kapsamında gerçekleşen etkinlikte Gaziantep Büyükşehir Belediyesini GAMEK Mozaik Okulu öğretmen ve öğrencilerinin yer aldığı 4 kişilik mozaik ekibi temsil etti.
Kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi, kültürel kaynaşma ve Gaziantep'in tanıtımına katkı sağlanmasının amaçlandığı 'Uygulamalı Mozaik Eğitimi Programı'nda, Zeugma Antik Kenti ve Mozaikleri başta olmak üzere Gaziantep'in tarihi, kültürü, mutfağı, el sanatları, müzeleri hakkında sunumlar yapıldı.
İsveçli katılımcılara mozaiğin tarihi, yapılışında kullanılan aletler ve yapılış tekniklerini anlatan sunumun ardından, uygulamalı çalışmalar yapıldı.
İsveç'in Karlstad şehrinde 1 hafta süren ve İsveç halkının yoğun bir ilgi gösterdiği mozaik etkinliğinde, GAMEK Mozaik Okulu öğretmenleri 3 hafta süren bir çalışmanın ardından yaptıkları, Karlstad şehrinin en önemli sembolik yapısı olan Taş Köprü'nün mozaik çalışmasını Karlstad Belediyesi yetkililerine hediye ettiler.