Eskkk Konya 6. Bölge Birliği Genel Kurulu Afyonkarahisar'da Yapıldı

S

S.S. Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Konya 6. Bölge Birliği Genel Kurulu Afyonkarahisar İkbal Termal Otel'de gerçekleşti. Genel kurulda Mehmet Baybağan tek liste halinde seçime girdi.
ESKKK Konya 6. Bölge Birliği Genel Kurulu'nda tek liste ile seçime giren Selçuklu Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Baybağan 39. dönem başkanı oldu. Afyonkarahisar, Konya, Eskişehir, Karaman ve Niğde ile 51 Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin başkan ve yöneticilerinden oluşan 135 delege oy kullandı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan eski Başkan İbrahim Kavas, büyük bir özveri ve azim ile esnaf ve sanatkara hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Esnaf ve sanatkarın çalışkan ve işine sadık
olduğunu hatırlatan Kavas, başkanlığa aday olmayacağını ve seçilen yeni Başkana her zaman destekçisi, yol göstericisi olacağını ifade etti.
Genel Kurula katılan ESKKK Merkez Birliği Genel Başkanı Selahattin Hünü ise, esnaf ve sanatkarın ortak sorunlarını, sıkıntılarını bildiklerini ve sıkıntıyı giderecek çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Genel kurulda tek liste halinde seçime giren Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Baybağan 39. dönem başkanlığına 135 delegenin açık oyunu alarak seçildi.
Bölge Birliği'ne bağlı kooperatiflerin sorunlarını ve sıkıntılarını yakinen takip ettiğini ve bildiğini söyleyen Baybağan, kooperatiflerin daha iyi hizmet verebilmesi için üst birlik olarak katkı ve desteklerin üst seviyelerde tutarak, esnaf ve sanatkarın sorunlarına çözüm arayacaklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından yapılan seçim ile Baybağan ESKKK Konya 6. Bölge Birliği başkanlığına seçildi.
Yeni Başkan Mehmet Baybağan'ın listesinde, yönetim kurulu üyeliklerinde, M. Emin Birliktir, Mehmet Arı, İbrahim Turgut, Memduh Göner, Halis Karagöz, Mevlit Özçınar, Kenan Belgin, Mustafa Oymak, A. Latif Tuğrul ve Nihat Gürpınar yer alıyor. Denetim kurulu üyeliklerine Gazi Tezel, Mehmet Duru ve İsmail Türkeç getirildi.
(SA-HO-Y)