Rusların zafer günü Alanya'da kutlandı

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği, Büyük Anayurt Savaşı'ndaki zaferin 65. Yıl dönümünü kutladı. Alanya Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan kutlama

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği, Büyük Anayurt Savaşı'ndaki zaferin 65. Yıl dönümünü kutladı. Alanya Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan kutlamalarda Türkçe ve Rusça şarkılar ve şiirler okundu. İki ülkenin bayrakları dalgalandırıldı.

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği'nin zafer kutlaması renkli geçti. Alanya Kültür Merkezi'ndeki kutlamada sanat okulunda okuyan öğrencilerin Türkçe ve Rusça seslendirdikleri şiirler ayakta alkışlandı. Minik öğrencilerin sergilediği tiyatro oyunu beğeni topladı. En son sahneye çıkan sanat okulu öğrencileri ve minikler ellerindeki Türk ve Rus bayraklarıyla şiir okuması salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Kutlama sonunda sahneye getirilen karanfiller gösteri yapan öğrencilere verildi. Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, dünyada barış ve huzurla dolu olması, savaşların yerini her zaman barışın alması için kutlama yaptıklarını söyledi. Kültür Merkezi'ndeki kutlamalara Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan da katıldı.