Kozanlı Şehit Uzman Çavuş Metin Can Yarın Toprağa Verilecek

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Metin Can'ın, babası Güngör Can, "Vatan sağ olsun diyorum" dedi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Metin Can'ın, babası Güngör Can, "Vatan sağ olsun diyorum" dedi.
Şehit Uzman Çavuş Metin Can'ın naşının Adana'nın Kozan ilçesindeki baba ocağına gecikmeli olarak bu gece getirilmesi bekleniyor. Hoşkadem Camii'nde bugün ikindi namazını müteakip defnedilmesi planlanan şehidin, yaşanan gecikme yüzünden yarın toprağa verileceği bildirildi.
Bu arada şehit Uzman Çavuş Metin Can'ın acılı babası Güngör Can, oğluyla en son 3 gün önce telefonla görüştüğünü, dün akşam çağrı bırakmasına rağmen irtibat kuramadığını söyledi. Oğlunun dün geçe kendisine telefonla çağrı bıraktığını, geri aradığında ise telefonunu açmadığını söyleyen acılı baba Güngör Can, "Acımızın içerime acı çöktü. Vatan sağ olsun diyorum 3 gün önce telefonla görüştüm ben seni müsait olursam ararım dedi. Şu an müsait değiliz baba dedi. Dün gece saat 23.15'te ise telefonuma çağrı
bıraktı, ben aradım fakat telefonunu açmadı" dedi.
Baba Güngör Can "Vatan sağ olsun derken ordu millet sağ olsun, bizi yönetenlere hakkımı helal etmiyorum" dedi.
Onbeş gün önce izin için geldiği memleketinden görev yerine dönen ve çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Metin Can'ın (23) Türkeli Mahallesi, Özbekistan Sokak'ta yaşayan ailesine acı haberi, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ile Kozan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ahmet Kaymak bildirmişti.
Kahramanmaraş'ta Arıcılık yapan baba Güngör Can gece geç saatlerde evine geldi. Kalp ve tansiyon hastası olan baba Güngör Can Kozan Devlet hastanesine kaldırıldığı belli bir süre müşahade altında kaldığı belirtildi.
Şehit Can'ın tek katlı baba evine Türk bayrağı asılırken, yakınları ve komşuları da taziye için akın akın gelmeye devam ediyor.