Güler Zere için Küçükarmutlu'da meşaleli yürüyüş

Yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle Cumhurbaşkanı Gül'ün af kararının ardından tutuklu bulunduğu Elbistan Kadın Tutuk Evi'nden tahliye edilen ve akşam saatlerinde hayatını kaybeden örgüt üyesi Güler Zere için akşam saatlerinde Küçükarmutlu'da meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Akşam saat 22.30 sıralarında çoğunluğunu Çağrı, Devrimci Alevi Komitesi, Devrimci Hareket, 78'liler ile Emek ve Özgürlük Cephesi üyesi kadın ve erkeklerin oluşturduğu yaklaşık 200 kişilik grup, tahliyenin ardından tedavisinin cevap vermemesi üzerine yaşamını yitiren ayrılıkçı terör örgütü üyesi Güler Zere için Sarıyer Küçükarmutlu'daki Cem Evi'nin önünde toplanarak, cenaze eşliğinde mahallede meşaleli yürüyüş düzenledi. Az sayıda küçük yaşta çocukların da yer aldığı yürüyüşte, Zere'ye ait resimler ve "Güler Zere Ölümsüzdür" yazılı pankart taşıyan kalabalık grup, alkış ve sloganlarla iktidarı protesto etti. Sık sık "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Güler'in katili AKP iktidarıdır" ve "Bedel ödedik bedel ödeteceğiz" şeklinde slogan atarak, alkışlarla ara sokaklarda yürüyen eylemciler, son olarak Armutlu Cem Evi önüne getirilen cenazeye saygı duruşunda bulundu.

Güler Zere, yasadışı örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 34 yıl hapse mahkum edilmiş, ancak sağlık sorunları nedeniyle geçen yıl Cumhurbaşkanı Gül tarafından affedilerek ceza evinden tahliye edilmişti. Yarın İstanbul'da bir dizi etkinliğin ardından Zere'nin cenazesi Pazar sabahı memleketi Elazığ'a gönderilecek. Güler Zere'nin kendi vasiyeti üzerine Elazığ'da toprağa verileceği öğrenildi.