Rafet Ünal: Turizmde markalaşmanın önündeki en büyük engel çarpık yapılaşma

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, turizmde markalaşmanın önünde en büyük engelin çarpık yapılaşma ve turizm maste

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, turizmde markalaşmanın önünde en büyük engelin çarpık yapılaşma ve turizm master planının olmaması olduğunu belirtti.

Antalya'nın Alanya ilçesinden başlayıp Muğla'nın Fethiye ilçesi sahil şeridinde kadar bu sorunun devam ettiğini belirten Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, turizmde markalaşmanın yolunun turizm master planı çıkarılmadan geçtiğini kaydetti. Ünal, belediye başkanlığını 3 dönemi ve 11 yıl içinde turizm beldesinde yaptığı hizmetlerle ilgili Trendy Hotel'de kahvaltısı basın toplantısı düzenledi. Turizm sezonu süresince turisti rahatsız eden hanutçulara Ilıca beldesinde geçit vermeyeceklerini belirten Ünal, turisti rahatsız etmede ısrarcı olan işletmelere başta para cezası olmak üzere, dükkan kapatma ve ruhsat iptaline kadar işlem yapabileceğini söyledi. Ünal, "20 bin yatak kapasitesi bulunan Ilıca beldesinin yerleşim alanlarında tüm altyapı ve üst yapı hizmetlerini tamamladık. Hedefimiz Ilıca'yı dünya turizminde marka yapmak. Beldemizde etiketsiz ürün satımına izin vermiyoruz. Bölgemizde sezon süresince turiste zorla mal satanlara kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Turizmde markalaşmanın önünde en büyük engel çarpık, salaş ve imarsız yapılaşma. " diye konuştu.