Kayso'da İş Stresi Konulu Seminer

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) işbirliğinde, KAYSO üyelerine 'İş Stresi' eğitimi verildi.

KAYSO Konferans Salonu'nda "Sağlık ve Güvenlik Konusunda Devlet, İşveren, İşçilerin Görev ve Sorumlulukları" ile "İş Stresi" konularında üyelere yönelik seminer düzenlendi. Üyelerin istekleri doğrultusunda eğitim programları düzenlemeye devam ettiklerini açıklayan KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, iş sağlığı ve iş stresi konularının da işletmeler tarafından en çok rağbet gören konular arasında olduğunu belirterek, seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
ÇASGEM Başkanı Abdullah Sertkaya ise, iş kazalarının en çok KOBİ niteliği taşıyan işletmelerde yaşandığına dikkat çekerek, "ÇASGEM olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde KOBİ'lere yönelik dört ayrı eğitim çalışmasının sponsorluğunu üstlenerek, hem KOBİ'lere, hem işverene, hem işçiye hem de ilgili taraflara katma değer sağlamak istedik. Katkılarından dolayı Sanayi Odasına teşekkür ediyor, seminerin başarılı geçmesini temenni ediyorum" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Yrd. Doç. Dr. İsmail Gökdeniz, 2008 verilerine göre her yıl Türkiye'de 73 bin civarında iş kazası, 539 meslek hastalığı meydana geldiğini bunlardan 866'sının ölümle sonuçlandığını söyledi.
Ülkede iş kazalarının daha çok metal sektöründe daha sonra maden ve inşaat sektörlerinde yaşandığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Gökdeniz, 2008 yılı rakamlarına göre iş kazası ve meslek hastalıklarının toplam maliyetinin yılda yaklaşık 38 milyar TL olarak tahmin edildiğini belirtti.
Son olarak sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Eğitmen Tülin Durukan, iş stresinin dünya çapında salgın bir hastalık haline geldiğini ve işletmeye büyük bir maliyet yüklediğini belirterek, çalışma ortamının iyileştirilmesinin, çalışanların moral ve motivasyonunu artırdığını ve iş kazalarının meydana gelme olasılığını ve sıklığını düşürdüğünü söyledi.