AKP'yi büyük bir sürpriz bekliyor

Baykal, anayasa paketiyle ilgili umudunu koruduğunu belirterek, ekledi: Hukuk ya da millet gerekeni söyleyecek. Referandumda, hayal
uykusundan uyanacaklar



Baykal, anayasa paketiyle ilgili umudunu koruduğunu belirterek, ekledi: Hukuk ya da millet gerekeni söyleyecek. Referandumda, hayal
uykusundan uyanacaklar



CHP lideri Deniz Baykal, parti kapatmayla ilgili düzenlemenin anayasa paketinden düşmesine rağmen Yüksek Mahkeme ve HSYK'nın yapısını değiştiren maddelerin kabul edildiğine dikkat çekerek, 'Umudumu yitirmedim. Hukuk ya da halkın oyları, referandum, millet, bu konuda gerekeni söyleyecektir. Referandumda AKP'yi büyük bir sürpriz bekliyor' dedi.


'KANSIZ BİR İÇ SAVAŞ'
Baykal, Parti Meclisi (PM) öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken şu değerlendirmelerde bulundu:

YARGI KRİZİ: Anayasa paketi içinde yargıyla ilgili maddelerin böylesine gerginlik yaratmış olması, üzerinde durulması gereken bir konudur. Türkiye köklü bir yargı krizi yaşıyor.

ALLAH MUHAFAZA: Yabancı gözlemciler Türkiye'de kansız bir iç savaşın yaşanmakta olduğunu değerlendiriyorlar. Ne oluyoruz? Şimdi anayasayı değiştireceğiz. Allah muhafaza. Gerçekten Türkiye için çok karanlık bir tablo olarak görüyorum.

PANİK VE TELAŞ VAR HALKOYU: (Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, 'Anayasa değişikliği Anayasa Mahkemesi'ne götürülürse hem gidenler hem de bu kararı verenler kaybeder' sözü için) Bunu paniğe ve telaşa bağlıyorum. Şimdi Anayasa Mahkemesi korkusu iktidara egemen olmaya başlamıştır. Anayasa Mahkemesi şu ya da bu şekilde aşılacak olursa, göreceksiniz, bu defa halk korkusu egemen olacaktır. Hukuk ya da halkın oyları, referandum, millet, bu konuda gerekeni söyleyecektir. Ben her ikisine de tam bir güven içindeyim. Referandumda, eğer gerçekleşirse, iktidarı çok ciddi bir sürpriz bekliyor. İçine girdikleri hayal uykusundan bu referandumda uyanacaklardır.

'İnönü Savaşı' tabana yayıldı
CHP lideri Baykal ile Başbakan Erdoğan arasında yaşanan İsmet İnönü polemiğinin yankıları sürerken, Ankara'da adını İnönü'den alan bir mahalle, 'Milli Şef'e sevgisini heykelle gösterdi. Batıkent'teki İnönü Mahallesi'ne,
önceki gün CHP'li Yenimahalle Belediyesi tarafından İnönü heykeli dikildi. Heykeltıraş Esra Öztay'a yaptırılan heykelin kaidesinde, 'Bu memlekette namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır' ifadesi yer alıyor. 14 Mayıs'taki resmi açılışa İnönü'nün kızı Özden Toker de davetli.
Heykelin açılışının, İnönü tartışmaları nedeniyle hızlandırıldığı öğrenildi.

Volkan YANARDAĞ

 


Akşam