2'nci Uluslararası GAP Genç Festivali başladı

Uluslararası Gap Genç Festivali'nin ikincisi bugün, Batman'da yapılan yürüyüş ve verilen konserle başladı.

Yurt dışından 13 ülkeden temsilcilerin katıldığı 2. Gap Genç Festivali'nde Türkiye'nin 81 ilinden de gençler yer aldı. Festival, Gençlik Kültür Evi'nin önünde yapılan yürüyüşle başladı. Batman Öğretmen Evi'ne kadar süren yürüyüş boyunca gençler gösteriler sergiledi.

Öğretmen evinde verilen kokteylin ardından açılış konserinin verileceği öğretmen evi bahçesinde toplanıldı. Batman Gençlik Evi Sorumlusu Emrullah Ergin, "GAP Genç Festivali, yürüyüşle başladı. Dünyanın 13 ülkesinden ve Türkiye'nin 81 ilinden gençler burada. Festival bu gece konserle devam edecek" dedi. Litvanya Grup temsilcisi Redanause Daite ise, "Batman'da bu festivalde yer almamızı sağladığınız için hepinize teşekkür ederim. Türkiye ve Litvanya arasındaki ortaklık hakkında gerçekten oldukçaheyecanlıyız. GAP Genç Festivali'ni kültürümüzün, sanatımızın etkinliklerimizin her şeyimizin paylaşıldığı bir değişim kapısı olarak görmekteyiz. Oldukça heyecanlı ve istekliyiz" dedi.

Festivali değerlendiren Batman Valisi Ahmet Turhan, "Farklı dil, din ve kültürlerin Mevlana'nın aşkı, Yunus'un sevgisiyle yoğrulduğunda bu güzelliklerin çıktığını görüyorum" dedi.

Yapılan konuşmalarına ardından gençler, Platango konseri eşliğinde eğlendi.