'Siirt'te alan razı satan razı size ne oluyor'

Yerel bir gazeteci, milletvekillerine bu sözleri söyleyince ortam gerildi


RİFAT BAŞARAN

 

ANKARA - TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Üyeleri Siirt’te peş peşe ortaya çıkan küçük çocuklara tecavüz olaylarıyla ilgili inceleme yaptı. Vekillerin görüştüğü bir yerel gazetecinin “Alan razı satan razı size ne oluyor” demesi komisyon üyelerinin öfkesine neden oldu.  CHP’li Mehmet Sevigen, “Herkes birbiri için koruyucu davranarak olayı görmemezlikten gelmiş” dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa değişikliği paketinin 1. Tur oylamalarının tamamlandı, AKP’nin ‘oylamalar boyunca kimse ayrılmayacak’ diyerek başlattığı sıkıyönetim sona erdi. Hemen ardından TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit’in yanı sıra TBMM Kayıp Çocukları ve Cinsel İstismarı Araştırma Komisyonu üyeleri Siirt’te giderek yetkililerle görüştü, yerinde incelemeler yaptı.
CHP’li üye Sevigen izlenimlerini Radikal’e aktardı: “Anlatılanlar kanımızı donduran şeyler. Burada Siirtliler olayın aydınlatılmasını istiyor ama devlet görevlileri anlaşmış gibi örtmeye çalışıyor. Olayı birbirlerini koruma adına gözardı etmişler. Bazı kişilerin yaklaşımı da mide bulandırıcı. Görüştüğümüz bir yerel gazeteci, ‘Alan razı satan razı size ne oluyor’ dedi. Bütün milletvekilleri tepki gösterdi. Hiçbir önlem alınmamış, şehirde MOBESE bile yok.”

Radikal