Cumhurbaşkanı Gül Genelkurmay'dan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli'de terör örgütü PKK tarafından düzenlenen baskında ölen 4 asker ve güvenlik zaafiyeti tartışmaları nedeniyle Genelkurmay'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, geçen cuma günü, 4 şehit verdiğimiz Tunceli’-deki Sarıyayla Karakolu’na yapılan baskınla ilgili tartışmalar üzerine bilgi istedi. Jandarma Genel
Komutanlığı da Köşk’e çıkarak baskınla ilgili Gül’e brifing verdi.

Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık, 30 Nisan’da Tunceli’nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla Karakolu’na yapılan terör saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e brifing verdi. Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanlığı’ndan, saldırı sonrası bazı iddiaların da gündeme geldiği Sarıyayla Karakolu’na yapılan terör baskınına ilişkin bilgi istedi. Cumhurbaşkanı’nın bu talebi üzerine Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık başkanlığında bir heyet, önceki gün Çankaya Köşkü’ne gitti ve Gül’e olayla ilgili detaylı bilgi sundu.

Çıkarılacak dersler var

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Kaguta Museveni ile düzenlediği ortak basın toplantısında, bu konuya ilişkin soruları da yanıtladı. Gül, Sarıyayla Karakoluna yapılan terör saldırısıyla ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan istihbarata rağmen hazırlık yapılmadığı yönündeki iddiaların hatırlatılması ve “Bu iddialarla ilgili Genelkurmay Başkanlığından bilgi aldınız, aldığınız bilgiler ışığında bir ihmal söz konusu muydu?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Biz terörle amansız bir mücadele içerisindeyiz. Öncelikle bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Bu olay biraz farklı, herhangi bir mayın ya da operasyonlarda verdiğimiz şehitler değil, terör örgütünün cüreti söz konusu burada. Dolayısıyla bununla ilgili detaylı, geniş bilgi alma ihtiyacı hissettim ve bununla ilgili geniş bilgiler aldım. Bu vesileyle bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum ve ailelerine, bütün Türk milletine başsağlığı diliyorum. Terörle mücadele kolay bir iş değil, zor bir iştir ama kararlılıkla devam edilecektir. Her şeyden çıkartılacak dersler, alınacak tedbirler vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri bu mücadeleyi kahramanlıkla yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Diğer güvenlik güçlerimiz de şüphesiz ki aynı kahramanlığı ve aynı kararlılığı göstermektedir. Bu topyekun bir mücadeledir.”