Avrupa Birliği Heyetinden Vali Öztürk'e Ziyaret.

Avrupa Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Genel Müdürlüğü, Genel Müdürü yardımcısı Lenia Samuels ve beraberindeki heyet Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti.

Vali Öztürk'ün makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Misafirlerini sıcak bir ilgiyle karşılayan Vali Sebahattin Öztürk, AB fonlarından ziyade onların koymuş oldukları standartlardan faydalanmak istediklerini söyledi.
Kısa adı İMEP olan İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesinin uzun süre uygulanmasını arzu ettiklerini kaydeden Vali Öztürk böyle büyük bir projede Erzurum'un merkez seçilmesinin de kendilerini sevindirdiğini söyledi. Vali Öztürk İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesinin Erzurum'da uygulanmasıyla birlikte birçok personelinde tecrübe kazandığını dile getirdi.
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde mesleki eğitime büyük önem verildiğini, bununla birlikte Erzurum'da da mesleki eğitime önem verildiğini ifade eden Avrupa Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Genel Müdürlüğü, Genel Müdür yardımcısı Lenia Samuels ise, uygulamayı ve fonların nasıl kullanıldığını görmek için Erzurum'a geldiklerini söyledi. Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA'nın aday ülkelere destek sağladığını vurgulayan Genel Müdür yardımcısı Samuels, bu politikaların amacının gelişmişlik
farkı olan bölgelere finans desteği sağlamak olduğunu dile getirdi. Bu projelerde dezavantajlı bölgelere daha fazla katkı sağlandığını vurgulayan Samuels, projelerin şehrin kalkınmasına da ciddi katkı sağladığına dikkat çekti.
Ziyarette, karşılıklı görüş alışverişinin ardından Vali Sebahattin Öztürk tarafından misafirlere ziyaret anısına şilt ve değişik hediyeler verildi.
Avrupa Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Genel Müdürlüğü, Genel Müdürü Yardımcısı Lenia Samuels'in Vali Öztürk'ü ziyaretinde, Avrupa Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Genel Müdürlüğü, Birim Başkan yardımcısı Jeroen Jutte, Avrupa Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Genel Müdürlüğü, Politika Uzmanı Marquez Camacho, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Andreas Laggis, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Eğitim ve
Öğretim Sektör Yöneticisi Mustafa Balcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İstihdam ve Sosyal Politika Sektör Yöneticisi Numan Özcan hazır bulundular. Ziyarette ayrıca Valilik adına Vali yardımcısı Mehmet Gök ve İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak da yer aldı.