Yamadağı'na kayak pisti yapılacak

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bulunan Yamadağı'na kayak pistinin yapılacağı bildirildi. Malatya Valisi Ulvi Saran, "Bu dağlar kayak tesisi yapmak iç

  Malatya ' nın Hekimhan ilçesinde bulunan Yamadağı ' na kayak pistinin yapılacağı bildirildi . Malatya Valisi Ulvi Saran , " Bu dağlar kayak tesisi yapmak için çok elverişli yerler . " dedi .

Vali Saran , Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani , İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er , Hekimhan İl Genel Meclisi Üyeleri Nebi Yigit , Rıza Sinanoğlu , Battal Paşahan , Karslılar Köyü ile Dirijan Dernekleri yönetimi ve köylüleri , Hekimhan İlçesi Yamadağı Yaylası ' nda incelemelerde bulundu .

Gezide bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran , " Bu yaylaya ilk defa geliyorum . Çok güzel bir yerde . Karslılar köyünün hemen üst tarafında bulunan bu güzel çadırda köylülerimizle sohbet ediyoruz . Burası çok güzel bir floryaya sahip . Burası hayvancılık için çok müsait bir yer . Aynı zamanda buralar yüksek dağlarla çevrili olması ve topoğrafik yapı itibariyle yayla karakteri taşıyor . Buralar spor dalları içinde de çok elverişli zemin oluşturuyor . Bu dağlara kayak tesisi yapmak için çok elverişli yerler . O yüzden daha önce buranın etüdünü yaptırdık . Radyoling ' e giden yolları elverişli duruma getirdik . Radyoling ' in hemen yanı başında bulunan yerler var . Buraya 2 kayak pistinin yapılması mümkün . Bu pistler , uluslar arası yarışmaların yapılmasına elverişli . Biz şimdiden gerekli çalışmalara başladık . Eğer bu tesis yapılırsa özelikle Sivas , Gaziantep , Kahramanmaraş , Adıyaman , Elazığ , Diyarbakır ve bir çok iller buraya rağbet edecek . O yüzden bu yerlere sahip çıkıp korumamız lazım " dedi .

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise , " Karslılar Köyü ' nün yol ve içme suyu sıkıntısı var . Bu konuyla ilgili olarak Hekimhan il genel meclis üyesi Nebi Yiğit kardeşim yatırım programına aldırdı . İnşallah bu sene çözümlenecek . Ayrıca Karslılar Köyü ' nün yeni yerleşim yeri için sayın kaymakamımız gerekli çalışmayı yapıyor . Geçen yıl bu yaylanın yollarını il özel idaresi genel sekreterimiz Sami Er açtırdı . Kendisine teşekkür ederim . Sayın valimin ise Yamadağı yaylasını turizme açmak için yoğun bir gayreti var . Sayın valimin bir de Yamadağı ' nda kayak merkezi kurmak için gerekli çalışmaları yapıyor . " ifadelerini kullandı .