Trafik Canavarına Cenazede Pankartlı Tepki

Adana'da meydana gelen trafik kazasında olay yerinde annelerini, bir hafta sonra da kazada yaralanan babalarını kaybeden Yıldırım ailesi, cenaze töreninde sürücünün aynı gün serbest bırakılmasını araçlarına astıkları "Vahşet trafik canavarı serbest" pankartı ile protesto etti

  Adana ' da meydana gelen trafik kazasında olay yerinde annelerini , bir hafta sonra da kazada yaralanan babalarını kaybeden Yıldırım ailesi , cenaze töreninde sürücünün aynı gün serbest bırakılmasını araçlarına astıkları " Vahşet trafik canavarı serbest " pankartı ile protesto etti .
23 Mayıs ' ta merkez Seyhan ilçesi Öğretmenler Bulvarı ' nda meydana gelene kazada iddiaya göre , Koray Ç . ( 35 ) idaresindeki 01 KC 155 plakalı otomobil , Ramazan Yıldırım ' ın ( 61 ) kullandığı 01 GZ 163 plakalı motosiklete arkadan çarptı . Kazanın etkisiyle motosikletin üzerinden fırlayan Vildan Yıldırım ( 54 ) otomobilin ön camına çarptı . Talihsiz kadın çarpmanın şiddetiyle olay yerinde hayatını kaybetti . Motosiklet sürücüsü Ramazan Yıldırım ise kazada ağır yaralanarak olay yerine gelen 112 ekiplerinin ilk
müdahalesinin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne kaldırıldı . Bu arada , Denizli Polis Merkezi ' ne götürülen sürücü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı . Ramazan Yıldırım , kazadan bir hafta sonra hastanede hayatını kaybetti . Aile , Yıldırım ' ın cenazesini Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alarak evlerine götürdü . Cenaze , daha sonra bir hafta önce ölen eşi Vildan Yıldırım ' ın yanına defnedilmek üzere Buruk Mezarlığı ' na götürüldü .
Yıldırım ailesi ve yakınları , bir kazada birer hafta arayla iki kişinin ölmesine rağmen sürücünün serbest kalmasına isyan etti . Cenaze konvoyundaki bir aracın üzerine " Vahşet trafik canavarı serbest " pankartı asılırken , sloganlar atıldı . Ramazan Yıldırım ' ın kız kardeşi Fatma Yıldırım , " İki tane şehit verdik . Kanı yarde kalmasın . Ama serbest geziyorlar . Türkiye Cumhuriyeti bu pankartı düşünsün . Bu yazı herkesin elinde olmalıydı . Bugün bize , yarın size . Bu olaya sessiz kalmayalım " diye isyan etti .
Yıldırım ' ın kardeşi Mehmet Yıldırım ise , " Bir kedi ölüyor vatandaş ceza alıyor . Ancak iki insan ölüyor vatandaş serbest . Ben bugün buraya damat getirdim . Gelin de hazır , onu bekliyor " dedi .
Yıldırım ' ın kızı Hanife Güçdemir ( 34 ) , elinde tuttuğu siyah poşeti göstererek , " Bunun içinde babamın kefeni elimde . Babamın katilleri çıksınlar ortaya " diyerek gözyaşlarına boğuldu . Yıldırım ' ın küçük kızı Habibe Aydın ise ( 28 ) , " Allah ' ım sen büyüksün . Kurban olduğum Allah ' ım nasıl biliyorsan öyle yap . İsyan etmiyorum " diye ağladı . Ramazan Yıldırım ' ın cenazesi , kılınan cenaze namazının ardından eşinin yanına defnedildi .
Yıldırım ailesi , aynı kazada birer haftayla anne ve babalarını kaybetmenin acısını yaşadı . Ramazan Yıldırım ' ın 5 çocuğundan biri olan Yunus Yıldırım , annesini olay yerinde , babasını da bir hafta sonra kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek , " Babam ile annem tam bir hafta önce dayımlardan eve gelirken Öğretmenler Bulvarı ' nda kaza yaptı . Kazada görgü tanıklarına göre babam sol şeritten gelirken , arkadan hızla gelen araç çarpmış . Ancak trafik tutanağında babamın sağdan giderken birden sola geçmek için
aracın önüne kırdığı söyleniyor . Ancak ben görgü tanığıyla bire bir konuştum , öyle bir şey yok " dedi .
Yunus Yıldırım , " Babamı ve annemi öldüren kişi aynı gün karakoldan serbest kaldı . Bu nasıl bir adalet . İki kişiyi öldüren nasıl serbest kalır . Bu sorunun aynısını bugün babam öldüğünde hastaneye onun işlemlerini yapmaya gelen savcı da sordu . Bu sürücü nasıl serbest diye polise ve bana sordu . Artık gerisini siz düşünün . Ama ben sonuna kadar mücadele edeceğim . Avukata başvurdum , bu kişinin mutlaka ceza almasını istiyorum . Benim yüreğim yanıyor . Annem ve babamı kaybettim ama o hala dışarıda . Bu nasıl bir
adalet " diyerek tepkisini dile getirdi .
Trafik polisi raporunda otomobil sürücüsünün hızlı olduğu ve çarpma sonucu Vildan Yıldırım ' ın 57 . 5 metre fırladığı , Ramazan Yıldırım ' ın ise 41 metre fırladığı tutanaklara geçti . Tutanakta Koray Ç . ' nin aracı yol ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara göre ayarlama kuralını ihlal ettiği belirtildi .
Kazaya karışan Koray Ç . ise , 60 kilometre hızla giderken motosiklet sürücüsünün sağdan birden önüne çıktığını ve kazanın bu şekilde meydana geldiğini söyledi .
( FK-CC-Y )