Simav'da Ücretli Oto Park Uygulaması Başlıyor

25 bin dolayında aracın trafikte cirit attığı Kütahya'nın 25 bin nüfuslu ilçesi Simav'da, trafiğe soluk aldıracak ücretli açık otopark uygulamasına 1 Hazarin 2010 Salı günü geçiliyor.

Alaattin Koyuncu isimli vatandaşın yürüteceği ücretli açık otoparkın belirli merkezlerde uygulanacağı, bu bölgelerin de gerekli işaret levhaları ile belirlendiği bildirildi.
Esnaf, uygulama ile dükkanlarının önünün araç işgalinden kurtulacağını belirterek, "Dükkanlarımızın önü keyfi olarak saatlerce işgal ediliyordu. Dükkanımıza müşteri olsun misafirimiz olsun aracını park edecek yer bulamıyorduk. Düzenli bir şekilde uygulanırsa şehir merkezi trafiği düzelir." dedi.
Simav Belediyesi'nin otopark uygulamasından bir saat için 1 lira, 2 saat için 2 lira, 3 saat için 3 lira, 3 saat sonrası gün boyu olarak 5 lira ve motosikletler için ise günlük 50 kuruş ücret alacağı öğrenildi.
Yasak yere park edenlere 50, otoparktan ücreti ödemeden gidenlere 75, yaya kaldırımlarına, yollara, cadde ve sokakları engelleyecek şekilde işgal edenlere de 120 lira ceza kesileceği bildirildi.
Simav'da ücretli açık oto park uygulaması yapılacak caddeler şunlar: Cumhuriyet Meydanı, 4 Eylül, Hisarardı, Atatürk, Tevfik Fikret, 30 Ağustos, Ağdacılar ve Azerbaycan Caddeleri.