Muş'tan yardım gemilerine dualarla destek

İsrail askerleri tarafından yardım gemilerine yapılan saldırıları kınamak için bir araya gelen Muşlu vatandaşlar, yapılan ortak dualara amin diyerek,

İsrail askerleri tarafından yardım gemilerine yapılan saldırıları kınamak için bir araya gelen Muşlu vatandaşlar, yapılan ortak dualara amin diyerek, tepkilerini dile getirdi.

İsrail askeri birliklerinin yardım gemilerine düzenlemiş olduğu saldırılar tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da kınandı. İHH Gönüllüleri, Eğitim-Bir-Sen, Hasköy-Der ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından ortaklaşa yapılan basın açıklamasında İsrail aleyhine sloganlar atılarak, yapılan saldırının, uluslararası hukuk ayaklar altına alınarak gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

İHH gönüllüleri adına açıklama yapan Şerafettin Yener, "Vahşi yüzünü bu kez insani yardım için dünyanın çeşitli yerlerinden harekete geçen insanlara gösteren işgalci İsrail, bu sabaha karşı Gazze filosuna saldırmıştır. Bu sabah erken saatlerde 600'ye yakın Filistin gönüllüsüyle birlikte Filistin'e yardım taşıyan gemilerimize İsrail askerleri çıkarma yapmış ve bir çok kardeşimiz şehit edilmiştir. Menfur saldırılarda 30'un üzerinde kardeşimiz de yaralanmıştır. İslam dünyasındaki tüm müminler, mümkün olan her şekilde, Filistin'i ve Filistin sevdalılarını savunmakla yükümlüdürler. İHH Gönüllüleri olarak yapılan saldırıyı kınıyoruz. Tepkimizi dile getiriyoruz." dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Muş'a gelen Din Görevlileri Birliği (Din-Bir-Der) Genel Başkanı Abdullah Arslan da Muş'ta yapılan ortak basın açıklamasına katıldı.

Arslan, 3 milyon Müslüman'ın direniş için hareket geçtiğini ve artık yapılan zulümlere dur denilmesi gerektiğini ifade etti. Yardım gemilerinde bulunan Müslümanlar için dualar eden Din-Bir-Der Genel Başkanı Abdullah Arslan, saldırıda şehit olanlar için Allah'tan rahmetm yaralılara ise acil şifalar dileğinden bulundu.

Yapılan konuşmalar ve duaların ardından, Filistin için büyük savaş vermiş Şeyh Ahmet Yasin'in duası okundu. Belediye meydanında toplanan kalabalık, olaysız bir şekilde kahrolsun İsrail sloganları atarak dağıldı.