Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda öğrencilerin eserleri sergileniyor

Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda açılan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda öğrencilerin eserleri sergileniyor. Edirne il genelinde bulun

Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda açılan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda öğrencilerin eserleri sergileniyor. Edirne il genelinde bulunan 6 Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri 11 ayrı yaptıkları eserleri görücüye çıkarttı.

Öğrencilerin yıl boyunca atölyelerinde öğretmenleriyle birlikte yaptıkları eserler fuarda sergilenerek halka sunuldu. Öğrencilerin el emeği, göz nuru çalışmalarının sergilendiği fuara Edirne Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Abdullah Arslaner, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci katıldı.

Fuarın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, bilim ve teknolojinin hızla değiştiği bir dünyada ilerlemenin ve uygarlığın yolunun eğitimden geçtiğini belirtti.

Eğitimin amaçlarından birisinin de toplumun ve bilgi çağının ihtiyaçları doğrultusunda bireyler yetiştirmek olduğunu anlatan Demirci, "Erken yaşlarda başlayarak çocukları yaratıcı kılmanın yolu özel yeteneklerin ortaya çıkarılmasıyla mümkündür. Bu nedenle ülkemizin kalkınması ve sanayileşmesi yolunda teknik ve mesleki eğitimin rolü büyüktür. İleri sanayi ülkelerinde mesleki eğitimin oranı yüzde 65-70 civarındaki iken bu oran Türkiye'de yüzde 54'tür." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışına geçildi. Açılış kurdelesini Edirne Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Abdullah Arslaner, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci tarafından kesildi.

Kurdelenin kesilmesinden sonra Edirne protokolü, okul müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli stantları inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı.