İsrailli turistler, Manavgat Şelalesi'nde hatıra fotoğrafı çektirip döndü

Antalya'da Manavgat Şelalesi'ni görmeye gelen İsrailli turistler, çağlayanda hatıra fotoğrafı çektirip ayrıldı. Side Antik Kent'i gezmekten vazgeçen İ

Antalya'da Manavgat Şelalesi'ni görmeye gelen İsrailli turistler, çağlayanda hatıra fotoğrafı çektirip ayrıldı. Side Antik Kent'i gezmekten vazgeçen İsrailli turistler, otobüslere binerek Antalya'da kaldıkları otellera geri döndü.

İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemiye saldırı konusunda konuşmayan Telaviv'li turistler, Manavgat Şelalesi'nde hatıra fotoğrafı çektirmek için geldiklerini, Side ve Alanya gezilerini iptal ederek Antalya'ya geri döndüklerini belirtti. 5 yıldır tatilini Alanya'da yaptığını belirten Binyamin T. isimli İsrailli makina mühendisi, ailesinin 40 yıl önce İstanbul'dan İsrail'e göç ettiğini ifade etti.

Seferad (Sfarat) Yahudilerinden olduğunu belirten Binyamin T., büyük dedelerinin İspanya sürgünü sonrası dönemin Osmanlı Padişahı 2'nci Beyazid'in daveti üzerine İstanbul'a geldiğini söyledi.

Binyamin T., "Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin rayına girmesi gerekir. Ben Musevi asıllı bir vatandaşım. Siyasetle bir ilişkim yok. İstanbul'da akrabalarım var. İsrail'e, İstanbul'a göçenlerin büyük çoğunluğu Türkçe konuşuyor. Türkiye ile İsrail'in gergin politikaları bizi de tedirgin ediyor. Umarım en yakın zamanda Türkiye-İsrail arasında en kısa zamanda dostluk köprüsü yeniden kurulur." diye konuştu.

Samuel isimli İsrailli turist ise Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi krizin İsviçre Davos'ta 'one munite' sözü sonrası daha da arttığını dile getirdi.