İsrail Konsolosluğu'na girmek istediler

 
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN





Filistin’e insani yardım götüren Gazze’ye Özgürlük filosuna İsrail askerleri tarafından operasyon düzenlendiği , ölü ve yaralıların olduğu haberi , İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bekleyen grubu harekete geçirdi .
Protestocu grup arasında aşırı öfkelenen yaklaşık 300 kişi , konsolosluğa girmeye çalıştı . Bu sırada göstericiler ile polis karşı karşıya geldi . Polis protestocu grubu tazyikli su ve biber gazı kullanarak uzaklaştırdı . Gruptan bazıları da konsolosluk binasına taş attı . Binanın bazı camları kırıldı .
İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önündeki gerginlik , iki İsrail gemisinin , Gazze’ye tonlarca yardım götürmek üzere yüzlerce barış eylemcisi ve insan hakları savunucusuyla , ”Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında yola çıkan Gazze’ye Özgürlük filosunu takibe almasıyla başladı . Saat 00 . 30’dan itibaren , ellerinde Türk ve Filistin bayrağı bulunan vatandaşlar , başkonsolosluk önüne gelmeye başladı . Her geçen dakika protestocuların sayısı arttı . ”Katil İsrail , ellerini gemilerin üzerinden çek” yazılı pankart açan vatandaşlar , ”İsrail şaşırma , sabrımızı taşırma” ve ”Oluk oluk kan aksa , kurtulacak El Aksa” sloganları attı . Protestocu grubun sayısının artması üzerine , destek polis ekipleri başkonsolosluk önüne gönderildi . Çevik kuvvet ekibi başkonsolosluk çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı .

İSRAİL BAYRAĞI YAKTILAR
Yaklaşık bir saat içerisinde başkonsolosluk önündeki protestocuların sayısı yaklaşık 3 bine ulaştı . Protesto sırasında , İsrail bayrağı yakıldı . Büyükdere Caddesi’ne de taşan kalabalık yüzünden trafikte aksamalar yaşandı . ”Fatih’in torunuyuz . Siyonizmin sorunuyuz” pankartı açan grup , ”Gemiler Gazze’ye ulaşana kadar buradayız” diye bağırdı .

BAŞKONSOLOSLUĞA GİRMEK İSTEDİLER
İsrail askerlerinin gemilere operasyon düzenlediği , ölü ve yaralıların olduğu haberinin duyulması üzerine , İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önündeki gerginlik üst seviyeye çıktı . Protestocu gruptan yaklaşık 300 kişi , saat 05 . 00 sıralarında başkonsolosluğa girmek istedi . Polisin izin vermemesi üzerine , göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı . Polis barikatları protestocu grup tarafından dağıtıldı . Polis vatandaşlara tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti . Eylemciler polise , ”Siz de müslümansınız . Biz de müslümanız . Müslüman müslümana bunu yapar mı” diye tepki gösterdi . Protestocular oturma eylemi başlattı .

KONSOLOSLUK BİNASINI TAŞLADILAR
Öfkelenen protestocu vatandaşlardan bazıları , başkonsolosluk binasını taşladı . Taşlardan bazıları da çevik kuvvet polislerinin kalkanlarına geldi . Başkonsolosluk binasının camları kırıldı .
İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önündeki kalabalık artmaya devam ediyor . Vatandaşlar protesto için başkonsolosluk önüne geliyor . Bazı vatandaşlar Kur’an-ı Kerim okuyup , dualar ediyor . Ayrıca başkonsolosluk önüne gazeteci ve yazar Abdurrahman Dilipak da geldi . Dilipak vatandaşlara yaptığı konuşmada , ”Kimse provokasyona gelmesin . Allah aşkına sakin olsun . Ankara ve diğer illerden insanlar gelecek . Burada toplanacağız . İsrail’in istediği sizin tahrik olmanız . Tahrik olmayın” dedi .
Öte yandan Levent’teki Akdeniz Heykeli’nin başı , bir bezle örtüldü ve üzerine de Filistin bayrağı serildi . Heykelin sağ eline ise üzerinde Mescid-i Aksa’yı temsil eden figürün bulunduğu flama verildi .
Başkonsolosluk önündeki gergin bekleyiş devam ediyor . Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı .

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE TOPLANAN GRUP TAKSİM’E DOĞRU YÜRÜYÜŞE GEÇTİ
İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etmek amacıyla İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup , Taksim’e doğru yürüyüşe geçti . 4 . Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu binası önünde gece saatlerinden itibaren toplanan grup , daha sonra Taksim’de basın açıklaması yapmak üzere yürüyüşe geçti . Büyükdere Caddesi’ni kullanan grup , buradan Gayrettepe ve Mecidiyeköy üzerinden Halaskargazi Caddesi’ni izleyerek Taksim’e ulaşacak . " Siyonist elçilik kapatılsın " pankartı arkasında yürüyen grup " Kahrolsun İsrail " , " Türkiye uyuma , gemilerine sahip çık " , " Yaşasın küresel intifada " , " Dişe diş , kana kan , intikam intikam " şeklinde slogan atarak yürümeye devam ediyor . Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile İsrail’i protesto amaçlı bazı dövizler taşıyan grubun yürüyüşleri sırasında , Büyükdere Caddesi’nin 4 . Levent-Mecidiyeköy istikameti trafiğe kapatıldı . Trafik polisleri caddeye çıkan ara sokaklardan araç geçişlerine de izin vermiyor . Bu arada yürüyüş boyunca Mecidiyeköy-4 Levent istikametinde seyir halinde olan otomobiller klakson çalarak yürüyen gruba destek verdi .


Radikal