Eğitim Bir Sen: İsrail ordusunun yardım gemilerine saldırmasıyla ülkemizde terörist saldırıların artması manidardır

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, İsrail'in yardım gemilerine saldırısı konusunda yazılı bir basın açıklaması yaptı. Filistin'e insani ya

  Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak , İsrail ' in yardım gemilerine saldırısı konusunda yazılı bir basın açıklaması yaptı . Filistin ' e insani yardım taşıyan gemilere yapılan saldırıyla Türkiye ' de askerlere yönelik terör saldırılarının aynı zamana denk gelmesinin tesadüfi olmadığını savunan Şenocak , " Filistin ' e insani yardım ulaştırma çalışmalarıyla birlikte ülkemizde terörist saldırıların artması son derece manidardır . İsrail ordusunun Akdeniz sularında insani yardım gemilerini taciz ettiği dakikalarda , Hatay ' ın İskenderun ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 askerimiz şehit olurken 9 askerimiz yaralanmıştır . Dün ise Şırnak ' ta çıkan çatışmada 3 askerimizle Siirt ' te pusuya düşürülen 3 korucu şehit olmuştu . Bu hususun üzerinde durulması , ülkemizdeki terör hareketlerinde terörist devlet İsrail ' in etkisinin araştırılması gerekmektedir . İsrail ' in böyle bir hainlik yapması , yurt içindeki hainlerin de bunun taşeronluğunu üstlenmesi beklenmeyecek bir durum değildir . Memur-Sen olarak İsrail ' in devlet terörünü , yurt içinde askerimize ve polisimize kurşun sıkan hainlerin terörünü lanetliyor , saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah ' tan rahmet , yaralılarımıza acil şifalar , ailelerine , milletimize , insanlık âlemine sabır ve başsağlığı diliyoruz . " dedi .

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Şenocak , " Terör devleti İsrail , kudurmuşluğunu , kanlı yüzünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdi . Ortadoğu ' nun bağrında kuruluş çalışmalarının başlamasından itibaren huzursuzluğun temel kaynağı olan İsrail , insanlık dışı eylem ve katliamlarına bir yenisini ekledi . İsrail , 50 ülkeden 600 ' ün üzerinde insan hakları aktivistinin , ' Rotamız Filistin , Yükümüz İnsani Yardım ' sloganıyla Gazze ' ye insani yardım götürdüğü gemilere , uluslararası sularda saldırdı . Bu saldırılarda 16 kişinin öldüğü , 60 ' dan fazla kişinin yaralandığı çeşitli kaynaklarca belirtiliyor . Bugüne kadar pek çoğu dünya kamuoyunun gündeminde yer bulamayan , çocuk , kadın , yaşlı , hasta ayırt etmeksizin binlerce katliama imza atan İsrail ' in son saldırısı , gemilerden naklen yayın yapıldığı bir süreçte , dünyanın gözü önünde gerçekleşmiştir . " şeklinde konuştu .

İsrail ' in , kurulduğu günden bu yana uluslararası hukuku hiçe saydığını , Birleşmiş Milletler ' in kendisiyle ilgili kararlarının hiçbirine uymadığını hatırlatan Abdurrahim Şenocak , bu tavrıyla dünyaya meydan okuduğunu , son saldırının ise sabırları taşırdığını söyledi . Yardım konvoyunda bulunanlar tamamen silahsız olmasına rağmen İsrailli komandolar tarafından katledildiklerini aktaran Şenocak , " Ellerinde kendilerini savunabilecekleri en basit bir gereç bile bulunmayan , hedefleri zor durumdaki Filistin halkına insani yardım ulaştırmak olan insanlara silahla mukabele etmek , ancak insanlıktan nasipsiz İsrail ordusuna yakışırdı . Nitekim silahsız insanları katlederek , insanlıktan ne kadar uzak olduklarını dünyaya bir kez daha gösterdiler . Bu saldırı , mutlaka hayırlı gelişmelerin miladı olacak boyuttadır . İHH öncülüğündeki uluslararası insani yardım aktivistlerinin bu girişiminin vahşice engellenmesi , terörist İsrail ' in sonunun yakın olduğunu müjdelemektedir . İnsani duygularını yitirmiş hiçbir yapının , hayatiyetini sürdürmesi mümkün değildir . Kurulduğundan beri dünyada İsrail ' in adı silahla , terörle , savaşla , katliamla , vahşetle , ölümle birlikte anılmaktadır . Barış , sevgi , merhamet , yardımlaşma gibi mefhumlardan alabildiğine uzaklaşmış bir devlet yapısının , bunu sürdürme iradesi ortaya koyan bir toplumun ayakta kalması mümkün değildir . Tüm dünya , tüm insanlık bu vahşilerin suratına tükürmelidir . İnsanlık , İsrail karşısında tarihî bir sınavdadır . Vahşete göz yumanları , görmezden gelenleri , umursamayanları , açık ya da örtülü destekleyenleri tarih affetmeyecektir . Başta hükümetimiz olmak üzere Birleşmiş Milletler ' in ve uluslararası kamuoyunun . İsrail ' e karşı sert tedbirler alması ve bu teröriste haddini bildirmesi gerekmektedir . " diye konuştu .