Dünya çocuklarını ağırlayan Başkan Altepe: Türk okulları tanıtıma büyük katkı sağlıyor

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Halkoyunları Finali'ne katılmak üzere dünyanın dört bir tarafından Bursa'ya gelen öğrenciler, Büyükşehir Bele

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Halkoyunları Finali'ne katılmak üzere dünyanın dört bir tarafından Bursa'ya gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Başkan Altepe, "Büyük fedakârlıklar yapılıyor. Türk okulları ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor." dedi.

Bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na 120 ülkeden yüzlerce öğrenci katılıyor. Türkçe şiirler okuyup şarkılar söyleyen öğrenciler, organizasyon kapsamında Türk kültürünü yansıtan halk oyunlarını da özgün yorumlarıyla sahneye taşıyor. Olimpiyatların halkoyunları finali, bugün saat 20.30'da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak.

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın halkoyunları finaline katılacak 12 ülkenin yarışmacıları, Başkan Recep Altepe ile bir araya geldi. Tertip Komitesi üyesi Enis Öznük ile öğretmenler Ayşegül Acar ve Deniz Genç ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, Bursa'da bulunmaktan dolayı çok heyecanlı olduklarını belirtti. Bursa'da tarihi ve turistik mekânları gezerek kenti daha yakından tanıyacaklarını anlatan öğrenciler, kendilerini ve ülkelerini de tanıttı. Amerika'nın Nevada bölgesinden gelen Shelly Rose, Texas'tan Alejandro Jaimes ile Kazakistan'dan Janna Abdrakhmonova, Hindistan'dan Upashana Ghosh ve Mali'den İbrahim Dia Başkan Altepe ile Tükçe sohbet etti. Konuk öğrenciler, Türkçe Olimpiyatları sayesinde farklı kültürlerden yeni dostlar edindiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, organizasyonu desteklediğini kaydederek, "Bu tür etkinlikler Bursa'ya renk katıyor. Bu olimpiyatlar da Türkiye'nin doğru şekilde tanınması için önemli bir adım." dedi.

Türkiye'nin en büyük sıkıntısının yurtdışında yeterince tanınmaması olduğunu vurgulayan Altepe, bu durumun son dönemde atılan adımlarla olumlu yönde değiştiğine işaret etti. Yurtdışı bağlantılı organizasyonların öğrencilere de kişisel anlamda katkı sağladığını ifade eden Başkan Altepe, Türkçe Olimpiyatları'nın ülkeler arasındaki dostluğu geliştireceğine inandığını belirterek, "Türkiye'nin dostları çoğalıyor. Bu öğrenciler ileride hem kendi ülkelerinde hem de yurtdışında çok aktif olacak, başarılı çalışmalarda rol alacaklar." diye konuştu.

Ziyarette, Türkçe Olimpiyatları'nın halkoyunlarının yanı sıra şarkı kategorisinde de yarışan Amerikalı konuğu Shelly Rose, Türkçe bir şarkıyı seslendirdi.