Bayan Milletvekilinden İsrail'e, 'One Mınute' Hatırlatması

İnsani yardım gemisine operasyon düzenleyip masum sivilleri öldüren İsrail ordusunun baskını ve İsrail hükümetinin sergilediği destek tavrı Türk ve İslam dünyasında büyük yankı ve öfke uyandırmaya devam ediyor

Bayan Milletvekilinden İsrail'e, 'One Mınute' Hatırlatması
İnsani yardım gemisine operasyon düzenleyip masum sivilleri öldüren İsrail ordusunun baskını ve İsrail hükümetinin sergilediği destek tavrı Türk ve İslam dünyasında büyük yankı ve öfke uyandırmaya devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen gösterilerle proteste edilen İsrail Balıkesir'de de yüzlerce kişinin katıldığı basın açıklamasında şiddetle kınandı ve lanetlendi.
Memur-Sen il başkanlığının düzenlediği basın açıklamasına Alperen Ocakları'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sendika ve sivil toplum örgütü ile AK Parti ve Saadet Partisi de destek verdi. Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan çok sayıda bayanın da yer aldığı 500 civarında vatandaş İsrail'e öfke kustu. Memur-Sen il başkanının yaptığı basın açıklamasının ardından Anadolu Gençlik Derneği şube başkanı da hazırladığı metni okuyup İsrail'e olan tepkilerini dile getirdiler. Basın açıklamaları sırasında sık sık, "Katil İsrail Filistin'den defol", "İsrail vuruyor, dünya susuyor", "Filistin'e selam direnişe devam", "Siyonist köpekler hesap verecek", "Ortadoğu yanıyor Türkiye'yi bekliyor" şeklinde sloganlar atılıp tekbir getirildi.

"ONE MİNUTE" HATIRLATMASI
Basın açıklamasının ardından gazetecilere açıklama yapan AK Parti Balıkesir milletvekili Ayşe Akbaş, İsrail'i kınarken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos zirvesindeki, "One Minute" çıkışını hatırlattı. Protesto eyleminde yapılan basın açıklamalarından Anadolu Gençlik Derneği'nin hükümetin yaşanan gelişmeler karşısında bariz olarak bir şeyler yapmadığı şeklindeki eleştirilere katılmadığını ifade eden Ayşe Akbaş, "Anadolu geçlik grubunun hükümetin bariz bir şey yapmadığıyla ilgili ifadesine katılmıyoruz. Biliyorsunuz ki Davos zirvesinde sayın başbakanımızın buradaki dimdik duruşu ve One Minute çıkışıyla İsrail cumhurbaşkanı toplantıyı terk edip gitmiştir. Burada Gazze'ye yapılan uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Hükümet olarak bunun arkasındayız. Şu an gerek hükümet gerekse parti genel merkezimiz tarafından gerekli çalışmalar yapılıyor. Eğer İsrail bu noktada kesin çözüme gitmezse Türkiye Cumhuriyeti gerekli tedbirleri alacaktır. Biz Filistin'e yapılan zulmü, insani ayıbı ayıplamak ve sivil toplum örgütlerine destek olmak için buradayız. Bunun farklı bir yöne çekilmesini arzu etmiyoruz. Biz sadece buradaki insanlık ayıbını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Filistin'in yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir başbakanı dünyada ve Ortadoğu'da böyle bir dik duruş göstermemiştir. Gazze'de bir sürü insanlık ayıbı yaşandı bunu sadece Başbakanımız dile getirmiştir. Biz AK Parti olarak da sayın başbakanımızın arkasındayız, tüm mazlumların yanındayız. Şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti'nden böyle bir çıkış pek olmamıştı, daha sessiz kalınıyordu. İlk defa bir lider çıkıp tüm dünyaya kafa tutarak dedi ki insanlık ayıbı yapılıyordur. Bu insanlık ayıbının bir an önce durdurulması gerektiğin söyledi ve bunu ilk defa da sayın başbakanımız söyledi. İsrail'in bu davranışında bunun (one minute) hazımsızlığının var olduğunu söyleyebilirim" dedi.