Batman'dan İsrail'e tepki: Bütün anlaşmalar askıya alınsın

İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Batman şubeleri, ortak bir açıklama yaparak İsr

İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Batman şubeleri, ortak bir açıklama yaparak İsrail'in saldırısını kınadı.

Yapılan eylemin, insanlığa karşı bir suç olduğuna dikkat çeken sivil toplum örgütleri, "İsrail ordusu, uluslararası sularda Gazze'ye yardım götüren insani yardım gemilerine ve aktivistlere silahlı saldırıda bulundu. İsrail yetkilileri, insanlığa karşı işledikleri suçlardan dolayı mutlaka yargı önüne çıkarılmalı ve yargılanmalıdırlar." dedi.

Açıklamanın, suç duyurusu kabul edilerek İsrail hükümeti üyelerine ve İsrail silahlı kuvvet komutanlarına karşı derhal soruşturma başlatılmasını isteyen STK'lar, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetine sesleniyoruz. Asıl şimdi 'One Minute' deme zamanıdır. Öncelikle, insani yardım gemilerinde bulunan aktivistler sağ salim bir şekilde saldırgan İsrail Devleti'nin elinden kurtarılmalı, yaralıların, tedavisi için biran önce Türkiye'ye getirilmeleri sağlanmalıdır."

Saldırıyı lanetleyen Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat da "Bu saldırı, İsrail'e artık bir ders vermenin zamanının geldiğini göstermektedir." dedi. Fırat, İsrail ile yapılan bütün anlaşmaların askıya alınarak, diplomatik ilişkilerin dondurulmasını istedi.