Spor'un Atardamarı Esenyurt'ta Açıldı

Altı yıldır geliştirdiği hizmet projeleriyle ilçeye yeni bir ivme kazandıran Belediye Başkanı Kadıoğlu, devasa projelerinden biri olan, “Yarı Olimpik Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu ve Osmanlı Parkı”nı düzenlenen muhteşem açılış töreniyle halkın hizmetine sundu

Spor'un Atardamarı Esenyurt'ta Açıldı
Belediye ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle yaptırılan spor’un atardamarını temsil eden devasa hizmet projesi Yarı Olimpik Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu ve Osmanlı Parkı’nın açılışı büyük ilgi gördü. Yoğun kalabalığın alkışları arasında açılış kurdelesini İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer, İl Spor Müdür Vekili Taner Özgüven ile birlikte kesen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu emeği geçenlere teşekkür ederken, spor salonunun ücretsiz olacağı müjdesini verdi. Toplam alanı 8.200 m2 olan ve içerisinde yarı olimpik havuz, çocuk havuzu, hamam, sauna, fitness salonu, kafeterya, masa tenisi, bilardo salonu, 513 koltuklu tribün bulunan spor merkezinin açılışına AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Emniyet Müdürü Bülent Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, belediye başkan yardımcıları, başkan danışmanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katılanlar arasında yer aldı.

Uyumaz teşekkür etti

Esenyurt Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun muhteşem açılış töreni dün gerçekleşti. Folklör gösterileriyle, yüzme yarışmalarıyla açılışı gerçekleşen yüzme havuzunun görkemli açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz sözlerine Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun Esenyurt halkına hayırlı olmasını dileyerek başladı. Halil Uyumaz, “İlçemiz ülke genelinden göç aldığı gibi, İstanbul’un çeşitli semtlerinden de göç almaya devam etmektedir. Yoğun göç nedeniyle yapılan hizmetlerde yetersiz kalıyor. Bu nedenle ilçenin daha çok hizmet yatırımına ihtiyacı vardır. Örneğin, okullar yetersizdir. Sınıf mevcudunu 30’a düşürmeyi hedefliyoruz. Bunun içinde okul şarttır. Bu bağlamda belediye başkanımız ilçeye büyük yatırımlar yapmıştır. Yoğun göçten dolayı daha çok hizmete ihtiyaç duyulmaktadır. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Parkın hizmete girmesi Esenyurt için ihtiyaç duyulan bir hizmettir. Tüm halkımıza hayırlı, uğurlu olsun. Başta valimiz, belediye başkanımız, il özel idare, spor müdürlüğü olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaya: Hedefimiz dünya şampiyonları yetiştirmek

Spor toplumları genç ve mutlu kılan bir olgu olduğunun altını çizen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, “Türkiye nüfusunun %60’nın genç, %30’nun da 18 yaşın altında olduğunu düşündüğümüzde sportif projelere ağırlık verilmesinin önemi ortaya çıkmaktadır” dedi. Spor’un önemine de vurgu yapan Kaya, “Bir dünya kenti olan İstanbul’da yaşayan insanların günlük hayatın stres ve yorgunluklarından kurtulması için, beden ve ruh sağlığı bakımından sporun çok büyük önemi bulunmaktadır. Spor’un büyük yatırımlara ihtiyacı vardır. Bu nedenle sporu seven, ülkemiz açısından yararlarına inanan herkesin ve her kuruluşun ilgi ve katkısına ihtiyaç duyulmaktadır. Önem verdiğimiz spor ile ilgili yatırımlar ilimizde bir çok soruna çözüm getirmiştir. Ayrım yapmadan her yaşa göre, her semte spor hizmeti verebilmek için yeni alanlar, yeni ufuklar açtık. Hedefimiz, inşa ettiğimiz spor tesisleri ile dünya şampiyonu sporcular yetiştirmektir” derken, Esenyurt Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun hayırlara vesile olmasını diledi.

Kadıoğlu: Halka hizmetin derin mutluluğunu yaşıyorum


Belediye başkanlığına ilk adaylığımda burayı keşfetmiştim diyen Esenyurt’un Mimarı Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmasında, “İkinci kez adaylığımda Esenyurt’a belediye başkanı olmak nasip oldu ve aradan geçen yıllara rağmen buraya güzel bir eser yaptırmak bizlere kısmet olurken, farklı bir proje düşündük ve bugün halkın hizmetine ücretsiz olarak açmanın gururunu yaşıyoruz. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yapımında TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in büyük emeği geçmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum. İstanbul Valisi Muammer Güler’e, İl Spor Müdürü Tamer Atalay’a ve İl Özer İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya’ya da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Bir hayalimizi ve özlemle beklediğimiz bir eserin daha açılışını gerçekleştiriyoruz diyen Başkan Kadıoğlu, “Ücretsiz olarak hizmet verecek olan spor salonumuzda, 800 öğrenci yüzme eğitimi alacaklardır. Hanımlara özel günler yapılacaktır. Erkek ve bayanlara ayrı ayrı aerobik salonu olacaktır. Bu güzel duygularla dev bir eseri daha halkın hizmetine sunmanın derin mutluluğunu yaşıyorum” diyerek, yarı olimpik spor salonunun hayırlı, uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Özgüven: Gayretlerimiz boşa çıkmayacaktır

Spora önem verdiklerini vurgulayan İl Spor Müdür Vekili Taner Özgüven, “İl Özel İdare’nin katkılarıyla spora ivme kazandırıyoruz. Buradaki amaç gençlerimize, çocuklarımıza sağlıklı yaşam alışkanlığını aşılamaya, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya gayret ediyoruz. İstanbul genelinde yaptığımız spor salonlarıyla, sportif faaliyetlerle bu gayretlerimizin boşa çıkmadığını görmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Esenyurt ilçesinde de belediye işbirliği yaptırdığımız spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzuyla burada yaşayan insanlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız faydalanacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” derken, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu başta olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti.