Eurovısıon'da 2'inci Olan Manga Yurda Döndü

55Eurovision Şarkı Yarışması'nda ikinci olan Manga, Türkiye'ye döndü. Sonucun adil olduğunu belirten grubun solisti Ferman Akgül, oylamayı eleştirerek, "Yunanistan'ın bize hiç puan vermemesi düşündürücü" dedi.Eurovision puan durumu

Eurovısıon'da 2'inci Olan Manga Yurda Döndü
  55 . Eurovision Şarkı Yarışması ' nda ikinci olan Manga , Tü ; rkiye ' ye dö ; ndü ; . Sonucun adil olduğunu belirten grubun solisti Ferman Akgü ; l , oylamayı eleştirerek , ' Yunanistan ' ın bize hiç ; puan vermemesi dü ; şü ; ndü ; rü ; cü ; ' dedi .
Norveç ; ' in başkenti Oslo ' da gerç ; ekleştirilen 55 . Eurovision Şarkı Yarışması ' nda Tü ; rkiye ' yi ' We Could Be The Same ( Aynı Olabiliriz ) ' adlı parç ; asıyla temsil eden ve 170 puan alarak ikinci olan Manga grubu yurda dö ; ndü ; . Ellerinde Tü ; rk bayraklarıyla Atatü ; rk Havalimanı ' na gelen Manga grubunun ü ; yeleri , TRT yetkilileri tarafından karşılandı . VIP Salonu ' nda basın mensuplarına ilk aç ; ıklamayı yapan TRT Yö ; netim Kurulu Ü ; yesi Recep Şahin , ' Manga grubu anlamlı bir ikincilik kazandırdı . 2003 yılında Sertab Erener ' den
sonraki en bü ; yü ; k başarı . Bu başarı , TRT ' nin sanatç ; ı konusunda ne kadar uygun bir seç ; im yaptığını gö ; steriyor . Favori ü ; lkelerdendik . Sanatç ; ı seç ; iminde başarılarının rolü ; bü ; yü ; k oldu . Onları seç ; memiz daha doğru oldu ' diye konuştu .
İkincilik heyecanını basın mensuplarıyla paylaşan grubun solisti Ferman Akgü ; l , ' TRT ' ye bizleri seç ; tikleri iç ; in teşekkü ; r ederiz . Bizi ç ; ok rahat bir ç ; alışma ortamıyla baş başa bıraktılar . Bizi orda hep el ü ; stü ; nde tuttular ' dedi . ' Biz ç ; ok mutluyuz . Daha gü ; zel gü ; nler bizleri bekliyor ' diyen Akgü ; l , ' Birinciliği dü ; şü ; ndü ; k . Yarışmadan ö ; nce de dü ; şü ; ndü ; k . Favoriler arasında gö ; steriliyorduk . İlk beşte gö ; sterildik . Oradaki ekibin de favorisiydik . Sonuç ; ta Almanya oldu . Onlarda gü ; zel bir şarkıyla başarılı oldu '
ifadelerini kaydetti .
Akgü ; l , daha ö ; nce ç ; ok fazla puan gelen ü ; lkelerden hiç ; puan gelmezken , hiç ; puan vermeyen ü ; lkelerin Tü ; rkiye ' ye puan verdiğine dikkat ç ; ekerek , ' Siyaseti , politikayı aştık . Yunanistan ve Ermenistan ' dan bize oy gelmiyor . Aşılamayan bir takım konular oluyor ' dedi .
Fransa ' daki sunucuların yarışma sırasında şarkıyı ç ; ok kö ; tü ; bulduklarını sö ; ylemeleriyle ilgili ise Akgü ; l , ' Olabilir . Ona da ikinciliğimizi armağan ederiz ' dedi . CNN Avrupa ' nın kendilerini favori gö ; stermesi , Norveç ; ' in sunucularının ö ; vgü ; yle bahsetmesinin gurur verici olduğunu kaydeden Ferman Akgü ; l , ' Bunlar birinci , ikinci olmak kadar ö ; nemli . En bü ; yü ; k dileğimiz bir şeyler paylaşabilmekti . Sadece yarışıp , sonuca sevinip , yada ü ; zü ; lmek değildi . Biz sö ; zlerimizi , mü ; ziğimizi ü ; lkemizden aldıklarımızı gö ; stermeye
gittik ' ifadelerini kullandı .
Manga grubunun solisti Ferman Akgü ; l , ' Oylamaya geç ; ildiğinde bazı dengeler sö ; z konusu ' diyerek oylama sistemini eleştirdi . ' Azerbaycan bize 12 puan veriyor , biz onlara veriyoruz . Yunanistan ' ın , Ermenistan ' ın bize hiç ; puan vermemesi dü ; şü ; ndü ; rü ; cü ; . Ben yoktum ama arkadaşlarımız orda ç ; ok iyi karşılandı ' diyen Akgü ; l , ' Kıbrıs bize ç ; ok destek oldu , hep yanımızdaydı . Oylamada dengeler değişiyor . Sistemin değiştirilmesi gerekiyor . Tıpkı futbolda olduğu gibi ' dedi .
İspanya ' nın temsilcisi Daniel Diges Algo Pequenito ' nun şarkısını sö ; ylediği sırada sahneye ç ; ıkan bir kişinin korsan gö ; steri yapmasıyla ilgili ise Akgü ; l , ' Bü ; yü ; k şansızlık . Moralleri ç ; ok bozuldu . Ü ; zü ; ldü ; k . Ama o arkadaş her sene başka yerlerde bu tü ; r eylem yapan biriymiş ' şeklinde konuştu .
Akgü ; l , ' İlk beşte olursa mutlu olacaktık . İlk ü ; ç ; daha fazla mutlu edecekti . İç ; imizde kalan hiç ; bir şey olmadı . Bizim iç ; in ç ; ok gü ; zel ve iyi bir sonuç ; ' dedi . TRT ' nin seç ; imlerinin iyi olduğunu kaydeden Akgü ; l , ' Dışarı da şö ; yle bir izlenim var ; ' TRT sanatç ; ılara ç ; ok mu karışıyor , mü ; dahale ediyor mu ' diye konuştu . Genel mü ; dü ; rü ; nden ç ; alışanına kadar herkes serbest bırakıyor . Anlayışlılar . İyi motive olmuş şekilde oraya gittik ' diye konuştu .
Eurovision atmosferinin ç ; ok gü ; zel ve ç ; ok sıcak olduğunu anlatan Akgü ; l , ' MTV mü ; zik ö ; dü ; llerini de kazandık , ö ; dü ; lleri tattık . Eurovision bugü ; ne kadar katıldığımız en bü ; yü ; k organizasyondu . Herkesin buna bakış aç ; ısını değiştirmesinde fayda var . İyi ki katıldık ' ifadelerini kullandı .
Ferman Akgü ; l , dansç ; ının kaskının kırılmasıyla ilgili ise , ' Sonra ekip tamir etmiş . Onlarla iyi anlaştık , onlarda bizi sevdi diye dü ; şü ; nü ; yoruz . Kaskı 15 dakikada tamir etmişler ' dedi .
' Eurovision ' a bir daha katılır mısınız ' sorusu ü ; zerine her sene başka bir ismin gitmesinde fayda gö ; rdü ; ğü ; nü ; belirten grubun solisti , ' Eurovision ' a yanlış bakıyoruz . Farklı aç ; ıdan bakmalıyız . İnsanlar orada ç ; ok gü ; zel bir atmosferde derin şeyler paylaşıyor . Sonuç ; ne olursa olsun mutlu dö ; necektik . İyi bir sonuç ; la dö ; ndü ; k , ç ; ok daha mutluyuz ' diye konuştu .
Akgü ; l , kö ; tü ; bir şarkının birinci olmadığını , birinci olan Almanya ' nın şarkısının ise Avrupa ' da hit olmaya aday olduğunu sö ; yledi . ' Adil bir sonuç ; ç ; ıktı ' diyen Akgü ; l , bundan sonra ne yapacaklarını soran basın mensuplarına , ' Bundan sonra daha fazla İngilizce şarkı yapacağız . Ö ; nü ; mü ; zde daha fazla kapı aç ; ıldı . Bir yandan Tü ; rkç ; e albü ; mü ; mü ; z bir yandan da şarkı hazırlıklarımız sü ; recek . Avrupa ' da bir albü ; m ç ; ıkarmak istiyoruz . Aceleci değiliz hazır olduğumuzda yapacağız . Bu rü ; zgarı dindirmeden ç ; alışmalarımıza devam
edeceğiz ' dedi .
Ç ; ıktıkları en bü ; yü ; k kalabalığın Eurovision olmadığını vurgulayan Ferman Akgü ; l , Tü ; rkiye ve yurt dışında ç ; ok daha fazla insana konser verdiklerini sö ; yledi .

Final Sıralamaları 2010
Place Country Performer Song Points
1 Germany Lena Satellite 246
2 Turkey maNga We Could Be The Same 170
3 Romania Paula Seling & ; Ovi Playing With Fire 162
4 Denmark Chané ; e & ; N ' evergreen In A Moment Like This 149
5 Azerbaijan Safura Drip Drop 145
6 Belgium Tom Dice Me And My Guitar 143
7 Armenia Eva Rivas Apricot Stone 141
8 Greece Giorgos Alkaios & ; Friends OPA 140
9 Georgia Sofia Nizharadze Shine 136
10 Ukraine Alyosha Sweet People 108
11 Russia Peter Nalitch & ; Friends Lost And Forgotten 90
12 France Jessy Matador Allez Olla Olé ; 82
13 Serbia Milan Stanković Ovo Je Balkan 72
14 Israel Harel Skaat Milim 71
15 Spain Daniel Diges Algo Pequeñ ; ito ( Something Tiny ) 68
16 Albania Juliana Pasha It ' s All About You 62
17 Bosnia & ; Herzegovina Vuka&scaron ; in Brajić Thunder And Lightning 51
18 Portugal Filipa Azevedo Há ; Dias Assim 43
19 Iceland Hera Bjö ; rk Je Ne Sais Quoi 41
20 Norway Didrik Solli-Tangen My Heart Is Yours 35
21 Cyprus Jon Lilygreen & ; The Islanders Life Looks Better In Spring 27
22 Moldova Sunstroke Project & ; Olia Tira Run Away 27
23 Ireland Niamh Kavanagh It ' s For You 25
24 Belarus 3+2 Butterflies 18
25 United Kingdom Josh That Sounds Good To Me 10