Eruh Çok Programlı Lisesi öğrencileri Almanya'ya gitti

Eruhlu öğrenciler Leonardo Da Vinci Programı kapsamında Almanya'ya gitti.

Eruh Çok Programlı Lisesi öğrencileri Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal Aj

Eruhlu öğrenciler Leonardo Da Vinci Programı kapsamında Almanya'ya gitti.

Eruh Çok Programlı Lisesi öğrencileri Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal Ajans ( Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Faaliyetleri-Leonardo Da Vinci Yaşam Boyu Öğrenme ) tarafından finanse edilen Çocuk Gelişiminde El Yapımı Materyallerin Kullanımı isimli projeyle Almanya'nın Augsburg şehrine mesleki eğitim gezisine gönderildi. Çok Programlı Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümünde okuyan 24 kız öğrenci ve 4 öğretmen 3 hafta süreyle inceleme gezisi yapacak.

Bütçesi 54 bin euro olan proje gezisi öncesi öğrenci ve velilerle bir araya gelen Eruh Kaymakamı Ahmet Dalkıran, bu tip bir projenin Eruh ilçesinde ilk defa uygulanacağını söyledi. Dalkıran, "İlçemizde ilk defa böyle bir proje uygulanıyor. Öğrencilerin geziden azami seviyede fayda sağlayarak yararlanmaları için her türlü gayreti harcadık. Bu projeyle Eruh Çok Programlı Lisesi Öğrencileri Çocuk Gelişimi alanında verilecek çok önemli bir sertifikaya sahip olacak ve bilgi birikimlerini gözlemleri güçlendirecekler. Öğrencilerimiz aynı zamanda ülkemizi de yurt dışında en iyi şekilde temsil edecekler." dedi.

Öğrencileri Eruh Kaymakamı Ahmet Dalkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi, öğretmenleri, aileleri ve arkadaşları büyük bir coşku ile uğurladı.