BM: İsrail, Gazze ve Batı Şeria'ya yardımları kasıtlı olarak engelliyor

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Kordinasyon Ofisi (OCHA) İsrail'in dünyadan Batı Şeria ve Gazze'ye gelen yardımları kasıtlı olarak engellediğini orta

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Kordinasyon Ofisi (OCHA) İsrail'in dünyadan Batı Şeria ve Gazze'ye gelen yardımları kasıtlı olarak engellediğini ortaya koydu. OCHA tarafından hazırlanan rapora göre İsrail ağırlıklı olarak Filistinlilerin inşaat yapmalarını ve insan yardım görevlilerinin özgürce hareket etmelerini engelliyor. Raporda geçtiğimiz yıl Filistin için dünya genelinde 660 milyon dolar yardım toplandığı ancak bu paraların Filistinlilere ulaştırılamadığı vurgulanıyor.

İsrail'de yayınlanan Hayom adlı gazete Cuma günkü sayısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Filistinliler ahşaptan evler inşa etsinler, çünkü betonlarla sığınak inşa ediyorlar." şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

Bu arada İsrailli ünlü gazeteci Gideon Levy büyük zorluklarla Gazze'ye yardım ulaştırmaya çalışan gemilerin İsrail'i budalalık denizine sürüklediğini yazdı. Barış getiremeyeceği gibi Gazze sahillerine de ulaşamayacak olan bu gemilerin İsrail'i budalalık sahillerine sürüklediğini de ifade eden Haaretz gazetesinin yazarı, İsrail propaganda araçlarının umutsuzluk çılgınlığının zirvesine ulaştığını belirtti.

İsrail korosunun yanlış ve yalanlarla dolu şarkılar dile getirdiğini vurgulayan Levy bu yalanların başında da Gazze'de insani yardım sorunu bulunmadığının geldiğini ifade ediyor. "Hepimiz Gazze'de işgalin sona erdiğini ve bu gemilerin İsrail'in egemenlik sınırlarını ihlal ettiğini öne süren bir koronun parçalarıyız." diyen Levy Türk Müslüman Kardeşleri tarafından finanse edilen çimentonun İsrail'e karşı kullanılan füzeler için sığınak yapmakta kullanılacağını öne sürdüklerini de belirtiyor.