Mhp Büyükşehir Belediyesi'ne Yol Gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Arif Demirören, mahalli idarelerin 1 yılını değerlendirdi

Mhp Büyükşehir Belediyesi'ne Yol Gösterdi
Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Arif Demirören, mahalli idarelerin 1 yılını değerlendirdi. Başkan Recep Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde gösterdiği başarılı hizmetleri büyükşehirde 1 yılda ortaya koyamadığını ileri süren Demirören, projeleri önceden hazırlanan Gürsu batçığı ile Acemler'deki yol genişletmesi dışında bir icraat görülmediğini söyledi.
İl binasındaki toplantıda, Büyükşehir Belediyesine alternatif tekliflerde bulunarak yapıcı bir tenkit üslubünü sergileyen İl Başkanı Arif Demirören, eski halin yerine birçok borca girilerek yeni belediye hizmet binası yapmak yerine, Merinos Kongre Merkezinin yanında boş duran binlerce metrekare kapalı alanın belediye hizmet binası olarak kullanılmasını tavsiye etti. Eski halin kapalı pazar yeri ve otopark olarak değerlendirilmesini kod farkı ile birlikte üstünün de rekreasyon alanı park olarak düzenlenmesini isteyen Demirören, acilen Özlüce, BUTTİM, Demirtaş, Emek köprülü kavşaklarının da inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.
Bursaray'ın Kestel ve Görükle Göçmen konutlarına çok acele uzatılması gerektiğine işaret eden Demirören, belediyenin raylı sistemi Mudanya ve Gemlik'e ulaştırma konusunda çalışma yapması gerektiğine işaret etti. Bursa halkının Başkan Altepe'den sanal projeler yerine hemen hayata geçecek icraatlar beklediğini kaydeden Arif Demirören, "Bütün izinleri alındı denilen yeni teleferiğin akıbeti bile bilinmiyor. 1 yıl geçti bugün yarın başlanacak denilen çalışma bir türlü start alamadı. Uludağ'a dişli trenden haber yok. 7 ayrı tramvay hattı hayaldan öteye gidemedi. Tramvay vagonları da ortada yok. Bu hükümet Bursa'ya iyilik yapacak ise, şehri demiryolu ağına bağlamalıdır. Bursa trafiğini rahatlatacağı söylenen otoparklara 1 yıldır tek kazma vurulmadı. Belediye caddeleri paralı park yapıp, yüksek otopark ücretleri ile vatandaşı arabasını kullanmaktan bezdirmeye çalışıyor. Ak Partili Büyükşehir Belediyesi geçen dönem 1 vagonu 2.44 kat pahalıya, 1.5 milyon avro yerine 3.66 avroya alarak, 1 kilometre metro inşaatını 2.37 kat pahalıya, yani 7.45 milyon avro yerine 17.7 milyon avroya ihale ederek Bursalıların 100 milyon avrosunun fazladan çıkmasına sebep oldu. Ayrıca Görükle'de yer altı imalatlarını iptal edip, Emek'e uzatılacak projede Besaş önündeki kavşağı zamanında planlamayarak aylarca önce başlayan çalışmaların 3 aydır tıkadılar. Belediyeye ait araziler satılarak, 541 milyon lira borç kapatılmaya çalışılıyor. Her yıl 50 milyon lira faiz ödeniyor. Böyle kritik bir dönemde, lüzumsuz israflardan kaçınmalıdır. Ancak paralarını at yarışlarına kaptıran Gürsu Belediyesi'ne 10 milyon lira hibe aktarımıyla merkezi idarenin yapması gereken 100 milyon avroluk stadyum işine soyunarak, yeni hizmet binası inşaatı planlayarak israflara girilmemelidir" dedi.
Mevcut stadyum yerinde basit tadilatlarla güzelleştirilip, kısmen büyütülebileceğine dikkati çeken Demirören, yandaki yolların yer altına alınarak, SGK'nın da kavşaktan kaldırılması ile bölgede güzel bir meydan ve yaya aksı düzenlemesi yapılabileceğini bildirdi.
Şehrin yeni gelişen uç bölgelerinde vatandaşların, belde belediyelerinin kapatılmasından sonra bağlandıkları ilçe belediyelerden yeterli hizmeti alamadıklarını, büyükşehirin de 800 proje ile her tarafa yetişmeye çalışıyor gibi gözükerek önemli projeleri realize edemediğine işaret eden MHP İl Başkanı Arif Demirören, "Bursa'ya 4 yeni metropol ilçenin kurulması için iktidar partisi hemen düğmeye basmalıdır. Görükle, Çalı, Emek ve Demirtaş'da yeni ilçeler kurularak vatandaşların bu belediyelerden düzenli hizmet almalarına imkan sağlanmalıdır. Büyükşehir'in her ilçeye meydan sloganı bilboardlarda asılı kaldı. Yeni kent meydanı kavramı ile eski garajda Osmangazi Belediyesine kadar olan alanda yapılacak dönüşümü ve gerçek kent meydanı çalışmasını hala bekliyoruz" diye konuştu.
Sıcaksu ve Yalova yolunda planlanan kentsel dönüşümlerin bir türlü realize olmadığını, Doğanbey'de yapılan 25 katlı devasa binaların da şehrin silüetini bozup, emniyet anlayışını ortadan kaldıracak bir yapılaşmanın tercih edildiğini kaydeden Arif Demirören, belediyeye ait tüm arazilerin satılarak, çocuklara bırakılacak sosyal donatı sahası kalmayacağına işaret etti.
Nilüfer Belediyesi'nin terör suçundan hüküm giyerek asılan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının heykelini yapmasını sert bir dille eleştiren Demirören, "Bu terör hükümlülerinin heykellerinin dikilmesi engellenmelidir. Yarın bir gün dağdaki Mahsun Korkmaz gibi teröristlerin de heykellerinin dikilmesi şehrin gündemine getirilir" dedi.
Arif Demirören, Büyükşehir Belediyesi'nin uzaktaki vilayetlerle kardeş olmasının da bir faydası olmayacağını kaydederek, "Yakınımızdaki komşu Kocaeli ve Sakarya gibi büyük şehirlerle iş birliği içerisinde olmalıyız. Afet anında bir birimizin en çabuk yardımına koşacak şekilde hazırlıklı olup, kısa sürede bir birimize yardıma yetişecek bir tarzda çalışma sergilemeliyiz" diye konuştu.
Demirören, kendi projeleri arasında yer alan Uludağ eteklerindeki güney çevre yolu projesini desteklediklerini, şehrin içerisinde bir an evvel yeni yollar açılması konusunda belediyeye destek verdiklerini sözlerine ekledi.