Yargıtay ve Danıştay üyeleri Hasankeyf i gezdi

Yargıtay ve Danıştay üyeleri, Türkiye Tanıtım Vakfı (TÜTAV)'nın bölge gezisi kapsamında Hasankeyf'i ziyaret etti.

Vali Ahmet Turhan, Başsavcı Mustaf

Yargıtay ve Danıştay üyeleri, Türkiye Tanıtım Vakfı (TÜTAV)'nın bölge gezisi kapsamında Hasankeyf'i ziyaret etti.

Vali Ahmet Turhan, Başsavcı Mustafa Peker, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim ve Hasankeyf Kaymakamı Bilgihan Bayar tarafından karşılanan heyet bir süre Dicle Nehri üzerinde bulunan çardaklarda dinlendi.

Batman'ın eski Valilerinden olan Danıştay üyesi M.Temel Koçaklar, eski bakanlardan Işılay Saygın, TÜTAV Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Baytaş ve çok sayıda iş adamının da aralarında bulunduğu heyet daha sonra kaleye çıktı.

Burada Hasankeyf ile ilgili bilgiler alan Danıştay ve Yargıtay heyeti, küçük saray, büyük saray, bab-ı cünup ve mağara alanlarını dolaştı.

Hasankeyf'te olmaktan oldukça memnun olduğunu dile getiren Batman Eski Valisi ve Danıştay Üyesi M.Temel Koçaklar, "Bölgede, 1998 ve 2000 yılları arası Batman, 2000 ile 2006 yılları arasında da Mardin Valiliği görevinde bulundum. Bölgede görev yaptığım süre içinde unutamayacağım dostluklar edindim. Bu kez buraya Danıştay üyesi olarak geldim. Midyat ve Mardin gezileri sonunda Hasankeyf'i gezdik. Burada Vali Ahmet Turhan bizlere çok iyi ev sahipliği yaptı. Kendisine teşekkür eder, Batman halkına selam ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Heyet, Antikkent'i gezdikten sonra Midyat'a döndü.