Tekne Kooperatifinin Yeni Yönetiminden Başkan Şatır'a Ziyaret

S.S. 1 Nolu Motorlu Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi olağan genel kurulunda başkanlığa seçilen Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Belde Belediye Başkanı Recep Şatır'ı ziyaret etti.

Tekne Kooperatifinin Yeni Yönetiminden Başkan Şatır'a Ziyaret
Kooperatif Başkanı Mehmet Yılmaz; amaçlarının bölge turizmine en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirterek; "Bizim görevimiz, bölgemize gelen turistleri en iyi şekilde ağırlayarak buradan mutlu ve huzurlu bir şeklide ayrılmasını sağlamaktır. Görev süremiz boyunca da bunu sağlamak için çalışacağız" diye konuştu.
Motorlu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi yönetimine yeni görevlerinde başarılar dileyen Belediye Başkanı Recep Şatır da; "Tüm turizmden para kazanan sektörlerimize yeni sezonun hayırlı geçmesini diliyorum. Yeni göreve gelen Motorlu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu'na da başarılar diliyorum. Biz belediye olarak teknecilerimizin daha rahat etmesi için atıkların alınması için gerekli düzeneği yaptık. Buna sahip çıkacak olan tekneci kardeşlerimizdir. İnşallah tüm teknecilerimiz kurallara uyarlar ve atıklarını düzenli bir şekilde bırakmaları gereken yerlere bırakırlar. Aksini yapanlara da söyleyecek sözümüz yok. Bu deniz hepimizin ve bu denizi kirletirsek bundan hepimiz zarar görürüz. Göcek, çevreye baktığınız zaman marka olmuş ismi ile farklı bir yerdir. Bunun sebeplerinden bir tanesi de insanlarımızın sıcakkanlı ve misafirperver olmaları. Her yerde olduğu gibi bizim aramızda da çürük elmalar var. Bunun otokontrolünü bizler kadar sizlerde yapmak zorundasınız. Bir kişinin hatasını sadece o kişi değil, tüm turizmden para kazanan sektörler ödüyor "dedi.
G öcek'te sınırlı bütçeleri ile teknelerin sıvı atıklarını atmaları için bağlama noktalarına vana yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Şatır; "Biz bunu yapıyoruz. Amacımız bu denizimizi gelecek nesillere de tertemiz bırakmak. Ama yanı başımızda Fethiye'de böyle bir sistem yok. Fethiye'yi de böyle bir sistemi yapmak için zorlamak gerekiyor. Bizim teknelerimiz düzenli atıklarını atarken, diğer yerlerden gelen tekneler denize bırakıyor" şeklinde konuştu.
Belediye Başkan Recep Şatır, Göcek'teki teknelerin Fethiye'ye göre daha düzenli ve disiplinli olduğunu söylerken, Fethiye'deki teknelerin çingene çadırlarına benzediğini sözlerine ekledi.