"Sakarya'ya ikinci bir üniversite gerekli"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) eski Rektörü Prof. Dr. İsmail Çallı, Sakarya'da ikinci bir üniversitenin gerekli olduğunu söyledi.

Çallı yaptığı açıklam

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) eski Rektörü Prof. Dr. İsmail Çallı, Sakarya'da ikinci bir üniversitenin gerekli olduğunu söyledi.

Çallı yaptığı açıklamada, 12 yıldır Sakarya'ya ikinci bir üniversite kurulmasını gündeme getirdiklerini ancak bu güne kadar bir gelişme sağlanamamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Sakarya milletvekillerinin bu işi yakından takip etmelerini isteyen Çallı, "SAÜ 2001 yılında ülke genelinde ilk kez kurumsal olarak başlattığımız İnternet destekli eğitimde, bugün itibarı ile çok sayıda yeni açılan üniversitelerdeki toplam öğrenci sayısı kadar öğrencinin bulunması, ilimizde açılacak üniversitenin bilişim ağırlıklı bir üniversite olmasını gerektirmektedir. Çünkü 2001 yılından beri ısrarla bilişim teknolojileri konusunda çalışan ve bir hayli bilgi birikimine sahip üniversitemiz elemanlarının kısa sürede ikinci üniversiteyi de başarılı hala getirebilecektir." diye konuştu.

Çallı, şehirde kullanılmayan kamu binaları olduğunu belirterek, bu binaların ikinci üniversiteye tahsis edilebileceğini vurguladı.