Sağlık Bakanı Akdağ'ın Gaziantep Temasları

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep'teki temasları çerçevesinde sağlık çalışanları ile bir toplantı yaparak, Türkiye'nin sağlıkta çok büyük ilerlemeler kaydettiğini, bununda hem vatandaşların yüzüne hem de Türkiye'deki sağlık göstergelerine yansıdığını söyledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep'teki temasları çerçevesinde sağlık çalışanları ile bir toplantı yaparak, Türkiye'nin sağlıkta çok büyük ilerlemeler kaydettiğini, bununda hem vatandaşların yüzüne hem de Türkiye'deki sağlık göstergelerine yansıdığını söyledi.

Toplantının basına açık kısmında konuşan Bakan Akdağ, bu sistemin alım gücü zayıf olan vatandaşların parasal açıdan sıkıntıya girmesini önlediğini ifade etti.

Bakan Recep Akdağ, "Bir sağlık programının, dönüşüm programının en önemli çıktıları bunlardır. 8 yılda çok önemli başarılar elde ettik. Bu başarıların elde edilmesinde sizlerin de çok büyük emekleri vardır. Bu mesele bir program ve strateji geliştirme meselesidir. Elbette bu sektör birçok kurumu içerisinde barındırır. Ama bu dönüşümün gerçek mimarları bu salında bulunan sizlersiniz" diye konuştu.

"Eğer sağlık çalışanları bu bilinçte olmasalardı biz bu başarıyı yakalayamazdık" diyen Akdağ, "Bu konularda bazı eksikliklerimiz var. Başarılarımızı bugün Dünya Sağlık Örgütü, UNISEF, Dünya Bankası, gibi uluslararası örgütler açıkça ifade ediyorlar. Bu toplantıları devam ettireceğiz. İyi bir yoldayız ama daha çok gayret etmeliyiz. Alanımız çok kolay bir alan değildir. İnsanların kırılgan olduğu bir alanda çalışıyoruz" şeklinde konuştu.