Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde 'Ozon Tedavisi' Anlatıldı

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde birçok ülkede kullanılan 'Ozon tedavisi' konusu anlatıldı.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde, halka açık konferanslar kapsamında, Dr. Erbağcı ve Dr. Serdar İncioğlu tarafından 'Ozon Tedavisi' konusu anlatıldı. Doğanın kendini temizleme yöntemi olan ozonun Güney Kutbu'ndaki delik sayesinde kamuoyu tarafından öğrenildiğini ifade eden Dr. Erbağcı, "Oysa 2. Dünya Savaşı sırasında Almanlar ozonun sağlık ve performans artırıcı gücünü keşfetmiş ve savaş pilotlarının bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla kullanmıştır" dedi.
Almanya, İngiltere, ABD, Japonya ve Brezilya gibi pek çok ülkede sadece ozon tedavisi yapan özel hastaneler olduğunu anlatan Dr. Erbağcı, İtalya'da üniversitede özel kürsüsü olan ozon tedavisinin, Almanya'da 8 bin hekim tarafından uygulandığına dikkati çekti.
Ozonun oksijenin yüksek enerjili hali olduğunu ve oksijen gibi solunum yoluyla verilemediğini kaydeden Dr. Erbağcı, "Ozon güçlü oksidasyon özelliği ile saf halde solunursa, belirli bir dozdan sonra akciğerleri tahriş eder. Ancak deri ve dokulardan emilimi çok kolaydır. Bu nedenle ozon tedavisi, genel olarak kanın ozonlanması yoluyla yapılmaktadır" diye konuştu.

TAMAMLAYICI TEDAVİ OLDUĞU HASTALIKLAR
Ozonun tamamlayıcı tedavi olarak kullanıldığı hastalıklar hakkında bilgiler veren Dr. Serdar İncioğlu ise şöyle konuştu: "Damar hastalıkları, romatizmal şikayetler, felç, Hepatit B ve C, kanser, hipertansiyon, şeker hastalığı ve buna bağlı komplikasyonlarda tamamlayıcı tedavi olan ozon, yaşlanmayı geciktirici, kronik yorgunluk ve isteksizlikte, bağışıklık sistemini güçlendirmede ve cilt hastalıklarında, parkinson ve bunamada, erkeklerde dolaşım bozukluğuna bağlı cinsel yetersizlikte ve yaşam kalitesini
artırmakta kullanılmaktadır. Kanser hastalarında aktive edilmiş oksijen bağışıklık sistemini uyararak, beyaz kan hücrelerinin antikanser aktivitesini artırıyor. Böylece kanın dolaşımı da artarak, alyuvarların en uzak yerlere ulaşması sağlanıyor. Kanserin en önemli nedeni oksijensiz yaşamdır. Kanser hücreleri oksijensiz yaşayabilir, kendi mekanizmasını oluşturabilir. Tüm kanser türlerinde kemoterapi ve radyoterapiye ek tamamlayıcı tedavi olarak ozon çok yararlı sonuçlar vermektedir"
Ozon uygulamaları hakkında görüntüler eşliğinde bilgiler veren Dr. Erbağcı ve Dr. İncioğlu, hiçbir yan etkisi ve komplikasyonu olmayan ozon tedavisinin, şu ana kadar hastalar üzerindeki sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu, Gaziantep'e böyle bir hizmeti ilk kez Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nin getirmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdiler.