İskilip Kalesi Sakinleri Mağdur Edilmeyecek

Çorum'un İskilip ilçesinde Kale içerisinde yapılacak restorasyon çalışmaları kapsamında hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceği bildirildi.

İskilip Belediyesi, kalede yaşayan insanları barınma noktasında mağdur etmemek için 25 konutluk bir site yapılacağı açıklandı. Sitede kale sakinlerinin uygun koşullarla ev sahibi olması sağlanacak. Projesi hazırlanan konutlar için önümüzdeki aylarda çalışma başlayacağı, çok amaçlı düzenlenen projede vatandaşların rahatı için her şeyin düşünüldüğü belirtildi.
Tarihi İskilip Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına yıl içinde başlanacak. Çalışmalar kapsamında burada yaşayanların mağdur olmamaları için İskilip Belediyesi çözüm yolu geliştiriyor.
Bu amaç doğrultusunda hazırlanan proje vatandaşlarla paylaşıldı. Yapılan çalışmalar hakkında kale sakinleri Belediye Başkan Yardımcısı Melih Alpsar tarafından periyodik aralıklarla detaylı olarak bilgilendirildi.
Boşaltma sonucunda evsiz kalmamaları yönünde arsa alımı için encümene yetki verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, kale yerleşkesinde bulunan toplam 25 hanede yaşayan mahalle sakinlerini mağdur etmemek ve evsiz bırakmamak için arsa arayışı içinde olduklarını, kısa zamanda arsa alımını gerçekleştireceklerini, 80-90'ar metre karelik evler yaptırarak cüzi fiyatlarla kalede oturan ev sahiplerini konut sahibi yapmaya çalıştıklarını beyan etti.